Fondul Documentar Dobrogea de ieri și de azi
BIBLIOTECA VIRTUALĂ
Ziua Constanta
07:22 20 04 2024 Citeste un ziar liber! Deschide BIBLIOTECA VIRTUALĂ

Persoane bănuite de comiterea de înşelăciuni prin metoda „accidentul“, identificate de către poliţiştii constănţeni

ro

13 Oct, 2015 10:32 1017 Marime text
 
Persoanele bănuite de comiterea de înşelăciuni prin metoda „accidentul“ au fost identificate de către poliţiştii constănţeni.

Şase membri ai unei reţele de infractori care acţionau prin metoda accidentul au fost identificaţi.
 
Poliţiştii Biroului Investigaţii Criminale din cadrul poliţiei municipiului Constanţa au efectuat două percheziţii domiciliare, una în municipiul Constanţa şi alta în comuna Albeşti, judeţ Ialomiţa pentru destructurarea unui grup infracţional organizat, constituit din deţinuţi ai Penitenciarului Poarta Albă şi alte persoane aflate în stare de libertate, specializat în comiterea de infracţiuni de înşelăciune prin metoda „Accidentul”.

Astfel, în urma activităţilor desfăşurate au fost identificate şase persoane, respectiv P. R.-D., deţinut în Penitenciarul Poarta Albă care efectua apeluri telefonice în scopul comiterii de infracţiuni prin „metoda accidentul”, T. M., H. L., H. Ş., A. S.-M. şi B. A., care aveau rolul de a se întâlni cu victimele infracţiunilor în scopul ridicării sumelor de bani de la acestea.   
     
De asemenea, au fost probate opt infracţiuni la care au aceştia  au participat, după cum urmează: două tentative de înşelăciune comise la data de 5, respectiv 9 august, fapta comisă în noaptea de 13/14 august, prejudiciul fiind de 2.400 euro şi 3.000 lei.

Fapta comisă la data de 15 august, cu un prejudiciu de 50.000 lei, infracţiunea din data de 18 august prejudiciul fiind de 3.000 lei, 800 euro şi 25 grame bijuterii din aur şi alte trei tentative nereclamate, în legătură cu care au fost formulate sesizări din oficiu.

Faţă de T. M., H. Ş. şi A. S.-M. a fost luată măsura reţinerii pentru 24 de ore, urmând ca aceştia cât şi faţă de P. R.-D. (deţinut) să fie formulate propuneri de arestare preventivă.

Cercetările continuă de către poliţiştii Biroului Investigaţii Criminale în vederea documentării întregii activităţi infracţionale şi recuperării prejudiciilor.

 
Urmareste-ne pe Google News
Urmareste-ne pe Grupul de Whatsapp

Ti-a placut articolul?

Comentarii