Fondul Documentar Dobrogea de ieri și de azi
BIBLIOTECA VIRTUALĂ
Ziua Constanta
14:10 18 04 2024 Citeste un ziar liber! Deschide BIBLIOTECA VIRTUALĂ

Perioada de exercitare a funcției de demnitate publică se consideră vechime în muncă?

ro

08 Dec, 2015 00:00 1545 Marime text
 
Senatorii au adoptat, în plenul de astăzi, o propunere legislativă prin care durata exercitării funcțiilor de demnitate publică se consideră vechime în muncă și este luată în considerare la calcularea pensiei.
 
Comisia pentru învățământ și cea pentru muncă din Senat au motivat amendamentul comisiilor raportoare din Senat, precizând că au avut în vedere "echivalarea ca vechime în specialitate și în muncă pentru toate persoanele care dețin funcții de demnitate publică numite și alese".
 
În expunerea de motive a propunerii legislative, inițiatorii, mai mulți senatori PSD, au propus ca durata mandatului să constituie vechime în muncă și în specialitate, în funcție de atribuțiile îndeplinite în perioada exercitării mandatelor sau funcțiilor, atât pentru funcțiile de demnitate publică alese, reglementate de Legea nr. 96/2006 privind Statutul deputaților și al senatorilor, cât și pentru funcțiile de demnitate publică asimilate miniștrilor și miniștrilor secretari de stat, precum: președintele Curții Constituționale, președintele Curții de Conturi, președintele Consiliului Concurenței, președintele Autorității Electorale Permanente și Avocatul Poporului.
 
Legea are un caracter ordinar și a fost adoptată de Senat, în calitate de primă Cameră sesizată, cu 92 de voturi "pentru" și patru abțineri.
 
Urmareste-ne pe Google News
Urmareste-ne pe Grupul de Whatsapp

Ti-a placut articolul?

Comentarii