Fondul Documentar Dobrogea de ieri și de azi
BIBLIOTECA VIRTUALĂ
06:55 19 03 2018 Citeste un ziar liber! Deschide BIBLIOTECA VIRTUALĂ

MAE – Alertă de călătorie Pericol major – părăsiți imediat țara

ro

02 May, 2015 09:21 1734 Marime text
Având în vedere evoluţia îngrijorătoare a situaţiei de securitate din Libia, Ministerul Afacerilor Externe recomandă cu fermitate cetăţenilor români, să evite orice fel de călătorie în Libia, iar celor care se află încă pe teritoriul libian să părăsească  imediat  această ţară.
Atenţie! Punctele terestre de frontieră  cu Egipt, Algeria, Ciad, Niger şi Sudan sunt închise, singurul deschis fiind cel cu Tunisia.

Evitaţi în totalitate deplasările în localitatea Benghazi deoarece există riscuri de atentate teroriste, iar dacă vă aflaţi deja în această localitate, părăsiţi imediat oraşul, din cauza riscurilor iminente de securitate.

Evitaţi cu desăvârşire oraşele Zintan şi Gharian, deoarece în ultima perioadă au loc lupte între miliţiile din cele două oraşe.
Există o alertă teroristă generală, având în vedere situaţia de securitate din ţară şi capacitatea de acţiune a instituţiilor de ordine publică este redusă.

Ca urmare a războiului civil, trebuie avut în vedere că marea majoritate a populaţiei posedă arme iar numărul infracţiunilor a crescut în ultima perioadă pe întreg teritoriul Libiei. Au existat numeroase incidente provocate de folosirea armelor în public, fie ca urmare a unor certuri stradale, fie în contextul celebrării unor evenimente religioase/politice.

Menţionăm că există pericolul ca pe fondul extinderii conflictului din Mali şi a incursiunilor grupărilor teroriste în regiune, bazele companiilor străine din industria petrolieră libiană să devină ţinte pentru atacuri (în special cele din sudul Libiei).

Din acest punct de vedere,se recomandă să se evite orice fel de călătorie în Libia, iar celor care se află încă pe teritoriul libian  părăsească  imediat  această ţară.

Ti-a placut articolul?

Comentarii