Fondul Documentar Dobrogea de ieri și de azi
BIBLIOTECA VIRTUALĂ
Ziua Constanta
14:07 23 04 2024 Citeste un ziar liber! Deschide BIBLIOTECA VIRTUALĂ

Pericol de poluare Autorităţile monitorizează apa mării în zona digului de larg a Portului Constanţa (galerie foto)

ro

14 Jul, 2014 16:52 1657 Marime text
La sediul Instituţiei Prefectului-Judeţul Constanţa s-a desfășurat, astăzi, o nouă ședință a Comandamentul Operativ pentru Depoluare Marină, care a analizat situaţia creată în urma apariţiei unor irizaţii de hidrocarburi pe suprafaţa Mării Negre, în apropierea capătului digului de larg, în zona în care s-au scufundat în anul 1995 navele Paris şi You Xiu.
 
În cadrul ședinței a fost aprobat planul de măsuri pentru asigurarea răspunsului la poluarea marină cu hidrocarburi, transmite Biroul de presă al cancelariei prefectului.
 
Amintim că reprezentanții Comandamentul Operativ pentru Depoluare Marină au continuat, la sfârşitul săptămânii trecute, operațiunile de identificare a sursei de poluare cu hidrocarburi în apropierea capătului digului de larg, în zona în care s-au scufundat în anul 1995 navele Paris şi You Xiu. Reprezentanții Agenției Române de Salvare a Vieții Omenești pe Mare (ARSVOM) au finalizat operațiunea de poziționare și fixare a barajului plutitor pentru prevenirea poluării, dar şi o primă inspecție subacvatică, în condiții de vizibilitate redusă, nefiind depistată sursa de poluare. În urma verificărilor și a monitorizării permanente a zonei s-a constatat faptul că nu au mai apărut alte urme de irizații cu hidrocarburi.
Urmareste-ne pe Google News
Urmareste-ne pe Grupul de Whatsapp

Ti-a placut articolul?

Comentarii