Fondul Documentar Dobrogea de ieri și de azi
BIBLIOTECA VIRTUALĂ
Ziua Constanta
00:25 29 03 2024 Citeste un ziar liber! Deschide BIBLIOTECA VIRTUALĂ

Percheziţii vizând destructurarea unui grup specializat în trafic de droguri de risc

ro

17 Oct, 2015 11:12 1686 Marime text
Procurorii Direcţiei de Investigare a Infracţiunilor de Criminalitate Organizată şi Terorism – Biroul Teritorial Gorj împreună cu ofiţeri de poliţie din cadrul Brigăzii de Combatere a Criminalităţii Organizate Craiova şi Serviciilor de Combatere a Criminalităţii Organizate Gorj, Olt, Vâlcea şi Sibiu au efectuat, ieri, un număr de 12 percheziţii la domiciliile mai multor persoane, pe raza judeţelor Gorj, Olt, Vâlcea şi Sibiu, în cadrul unei acţiuni vizând destructurarea unui grup infracţional organizat, structurat pe mai multe paliere, specializat în infracţiuni de trafic de droguri de risc.
 
„În cauză există suspiciunea rezonabilă că, începând cu luna ianuarie 2015, membrii grupării au achiziţionat cantităţi importante de medicamente ce au în componenţă substanţe cu conţinut stupefiant, acestea fiind procurate de la diferiţi distribuitori de medicamente, precum şi din farmacii, de pe raza judeţelor Sibiu, Alba, Hunedoara şi Vâlcea”, potrivit unui comunicat remis ZIUA de Constanţa. De asemenea, membrii grupării procurau medicamente şi din diferite fabrici de medicamente situate pe raza judeţelor Cluj şi Iaşi.
 
Cu sprijinul altor membri ai grupării, medicamentele disimulate în autoturisme şi autoutilitare erau scoase din ţară, cu destinaţia finală Norvegia şi Suedia. Comprimatele erau comercializate, de alţi membrii ai grupării, pe teritoriile Suediei şi Norvegiei, în scopul folosirii ca droguri în combinaţie cu alte substanţe, cu preţuri cuprinse între 1 - 3 Euro/comprimat.
 
Cu ocazia perchezitiilor au fost ridicate 18.750 de pastile cu conţinut stupefiant precum şi suma de 40.000 lei, conform sursei citate. Acţiunea a fost realizată cu sprijinul Jandarmeriei Române.
 
Sursa foto: cotidianul.ro
Urmareste-ne pe Google News
Urmareste-ne pe Grupul de Whatsapp

Ti-a placut articolul?

Comentarii