Fondul Documentar Dobrogea de ieri și de azi
BIBLIOTECA VIRTUALĂ
Ziua Constanta
04:32 24 04 2024 Citeste un ziar liber! Deschide BIBLIOTECA VIRTUALĂ

UPDATE. Percheziții la suspecți de infracțiuni economice prin comercializarea de produse în mediul online. Prejudiciul se ridică la 5 milioane de lei

ro

30 Jan, 2018 08:02 1569 Marime text
La această oră, polițiștii Direcției de Investigare a Criminalității Economice și ai Direcției Operațiuni Speciale din cadrul Poliției Române, sub supravegherea Parchetului de pe lângă Curtea de Apel București, efectuează 22 de percheziții la persoane bănuite că ar fi cauzat un prejudiciu de aproximativ 5.000.000 de lei prin comiterea de infracțiuni economice în domeniul comercializării de produse în mediul online.
 
Potrivit Poliției Române, la data de 30 ianuarie a.c., polițiștii Direcției de Investigare a Criminalității Economice și ai Direcției Operațiuni Speciale din cadrul Inspectoratului General al Poliției Române, sub supravegherea Parchetului de pe lângă Curtea de Apel București, efectuează 22 de percheziții, în București și în județele Ilfov, Mureș și Giurgiu.
 
De asemenea, sunt puse în aplicare patru mandate de aducere.
 
Activitățile se desfășoară într-un dosar de evaziune fiscală și spălarea banilor, în domeniul comercializării de produse în mediul online.
 
Din cercetări a rezultat că, în perioada 2014 – 2016, persoanele bănuite, în calitate de asociați și administratori a trei societăți comerciale, nu ar fi înregistrat în evidențele contabile și în declarațiile fiscale veniturile obținute din comercializarea de produse în mediul online.
 
De asemenea, ar fi înregistrat achiziţii fictive de la mai multe societăți de tip fantomă, sustrăgându-se astfel de la plata către bugetul de stat a obligațiilor fiscale.
 
Prejudiciul cauzat bugetului de stat este estimat la aproximativ 5.000.000 de lei.
 
La acțiune participă și polițiști din București, Ilfov, Mureș și Giurgiu, precum și reprezentanți ai Direcției Generale Antifraudă Fiscală.

UPDATE: Oficial de la Parchetul de pe lângă Curtea de Apel București

În dosarul penal nr. 628/P/2017 al Parchetului de pe lângă Curtea de Apel Bucureşti se efectuează urmărirea penală faţă de un număr de patru suspecţi, cetăţeni români, pentru săvârşirea infracţiunilor de evaziune fiscală şi spălare de bani.
 
Potrivit procurorilor, în fapt, în perioada 2014-2016, prin intermediul mai multor societăţi comerciale, suspecţii au comercializat în România bunuri de larg consum - electronice, electrocasnice, produse de îngrijire personală, scule, accesorii, etc, fără a înregistra în evidenţele contabile toate veniturile obţinute, în scopul sustragerii de la plata obligaţiilor fiscale. Aceste produse erau promovate prin intermediul unor site-uri online proprii şi livrate ulterior clienţilor prin firme de curierat, contravaloarea produselor fiind achitată în sistem ramburs. Prejudiciul cauzat bugetului de stat a fost estimat la suma 4.856.158, 64 lei.
 
Astăzi, data de mai sus, lucrători de poliţie judiciară ai Inspectoratului General al Poliţiei Române - Direcţia de Investigare a Criminalităţii Economice, sub supravegherea procurorului din cadrul Parchetului de pe lângă Curtea de Apel Bucureşti, cu sprijinul Direcţiei Operaţiuni Speciale din cadrul Inspectoratului General al Poliţiei Române, au efectuat un număr de 22 percheziţii în Bucureşti, judeţele Ilfov, Mureş şi Giurgiu, la sediile societăţilor comerciale implicate în activitatea infracţională şi domiciliile persoanelor suspectate, în vederea strângerii de probe necesare soluţionării acestei cauze penale.
 
La activităţi au participat şi lucrători ai Direcţiei Generale Antifraudă Fiscală din cadrul Agenţiei Naţionale de Administrare Fiscală.
 

 
Urmareste-ne pe Google News
Urmareste-ne pe Grupul de Whatsapp

Ti-a placut articolul?

Comentarii