Fondul Documentar Dobrogea de ieri și de azi
BIBLIOTECA VIRTUALĂ
Ziua Constanta
04:50 20 04 2024 Citeste un ziar liber! Deschide BIBLIOTECA VIRTUALĂ

Percheziţii la Primăria Timișoara, în dosarul caselor vândute ilegal pe Legea 112 fostului șef de DNA, unui prim-procuror și altora

ro

24 Jul, 2015 09:26 2474 Marime text
Vizită DNA la Primăria Timișoara dimineața aceasta. Polițiștii de la Serviciul de Investigare a Fraudelor, delegați de un procuror de la structura centrală a Direcției Naționale Anticorupție, au descins vineri dimineața în biroul primarului timișorean Nicolae Robu. Oamneii legii au intrat în Primărie la ora 8,00, și s-au îndreptat țintă spre biroul lui Robu. Aici au fost întâmpinați de o secretară care le-a spus că edilul nu a ajuns încă la serviciu, și i-a invitat să îl aștepte în aticameră. Oamenii legii au venit cu un mandat de percheziție emis de un judecător. Mai exact, polițiștii delegați de procurorul anticorupție au venit să ridice alte documente tot în dosarul fraudei de proporții cu imobile vândute în baza în baza Legii 112/1995.
 
Vă reamintim că primăvara aceasta, mai exact pe 28 aprilie, anchetatorii au descins pentru prima dată la Primăria Timișoara, iar după percheziții maraton, care au durat 15 ore, au ridicat toate dosarele cu contracte de vânzare – cumpărare în baza Legii 112 / 1995. Potrivit anchetatorilor,  Primăria Timișoara a vândut, fără drept, locuințe în baza Legii 112, ultimele fiind înstrăinate cu girul și sub semnătura lui Nicolae Robu. Concret, deși legea prevedea posibilitatea de vânzare a locuințelor naționalizate de comuniști exclusiv chiriașilor existenți în momentul apariției legii, la Timișoara, Primăria a stabilit printr-o hotărâre a Consiliului Local că locuințele pot fi vândute și unor persoane care au devenit chiriașe în aceste locuințe ulterior anului 1995. Peste 10.000 de dosare au ridicat inițial anchetatorii.
 
Multe apartamente sau vile au fost vândute la prețuri extrem de mici unor persoane suspuase, care la momentul intrării în vigoare a legii nu aveau calitatea de chiriaș.
 
Cu alte cuvinte, caz unic în România, Primăria Timișoara a vândut locuințe în baza Legii 112, fără drept, unor persoane, imediat după ce apărut legea, iar ca să justifice aceste vânzări, și ca să dea curs și altora, a cerut și a primit girul executivului. Așa se face că polițiști, doi foști șefi ai Inspectoratului de Poliție Timiș, Dorel Andraș și Săndel Palade, sau procurori, între care fostul și actualul șef al DNA Timișoara, Vasile Speriusi, respectiv Tamaș Schiffbeck, șeful Parchetului Militar Timișoara, Radu Ilina sau prim-procurorul Parchetului de pe lângă Tribunalul Timiș, Vasile Bâc, au putut să cumpere, fără să fi ocupat, ca și chiriași în 1995, locuințe în baza Legii 112.
 
VIP-uri cu locuințe ieftine, cumpărate ilegal
 
Pentru un apartament cu 4 acmere, de 181 de metri pătrați, Bâc a plătit 8.500 de lei. Achiziţia locuinţei de către Bâc a mai fost anchetată, însă dosarul a fost clasat.

Sursa: evz.ro
 
Urmareste-ne pe Google News
Urmareste-ne pe Grupul de Whatsapp

Ti-a placut articolul?

Comentarii