Fondul Documentar Dobrogea de ieri și de azi
BIBLIOTECA VIRTUALĂ
Ziua Constanta
14:24 23 04 2024 Citeste un ziar liber! Deschide BIBLIOTECA VIRTUALĂ

Percheziții la persoane care ar fi organizat ilegal partide de vânătoare

ro

24 Mar, 2016 08:08 1470 Marime text
 
În această dimineață, poliţiştii Direcției Arme, Explozivi și Substanțe Periculoase din cadrul Inspectoratului General al Poliției Române efectuează șapte percheziții şi patru controale la persoane fizice şi juridice din municipiul Bucureşti şi din judeţele Giurgiu, Ialomiţa, Ilfov şi Tulcea.
 
Activităţile se desfăşoară în trei dosare penale în care se efectuează cercetări pentru comiterea infracţiunilor de braconaj cinegetic şi nerespectarea regimului armelor și munițiilor, sub coordonarea parchetelor de pe lângă judecătoriile Cornetu şi Giurgiu.
 
Sunt vizate persoane care ar fi organizat ilegal partide de vânătoare în România, punând la dispoziţia participanților arme şi muniţii letale, închiriate în baza unor documente nelegale ori deţinute fără autorizaţie.
 
Poliţiştii vor pune în aplicare 5 mandate de aducere, persoanele depistate urmând să fie conduse la sediul poliţiei, pentru audieri.
 
Facem precizarea că punerea în mişcare a acţiunii penale este o etapă a procesului penal reglementată de Codul de procedură penală, având ca scop crearea cadrului procesual de administrare a probatoriului, activitate care nu poate, în nicio situaţie, să înfrângă principiul prezumţiei de nevinovăţie.
 


Sursa foto: phalert.ro
Urmareste-ne pe Google News
Urmareste-ne pe Grupul de Whatsapp

Ti-a placut articolul?

Comentarii