Fondul Documentar Dobrogea de ieri și de azi
BIBLIOTECA VIRTUALĂ
Ziua Constanta
03:32 20 04 2024 Citeste un ziar liber! Deschide BIBLIOTECA VIRTUALĂ

Percheziții la persoane bănuite de operațiuni ilegale cu bunuri din patrimoniul cultural național (galerie foto)

ro

13 Feb, 2016 11:53 1234 Marime text
Poliţiștii din Vaslui, sub coordonarea Direcției de Investigații Criminale – Inspectoratul General al Poliției Române, au efectuat ieri 16 percheziții domiciliare, în patru județe, la persoane bănuite de operațiuni ilegale cu bunuri din patrimoniul cultural național, care ar fi fost găsite în situri arheologice.. Județele vizate sunt Vaslui, Iași, Galați și Călărași.
 
În urma perchezițiilor, au fost ridicate 735 de monede susceptibile a face parte din patrimoniul cultural național și 137 de bunuri arheologice (vârfuri de săgeţi, suliţe, fibule, toporate ceramică, obiecte silex).
 
Bunurile au fost ridicate în vederea expertizării de către experţi acreditaţi de Ministerul Culturii.
 
La acțiune au participat polițiști de investigații criminale și specialiști criminaliști din cadrul IPJ Vaslui, IPJ Iași, IPJ Galați, IPJ Călărași și IPJ Neamț.
 
Acțiunea s-a desfășurat în cadrul unui dosar penal în care se efectuează cercetări sub aspectul săvârșirii de infracțiuni de furt calificat privind bunuri culturale sustrase din situl arheologic Fedești, comuna Șuletea.
 
În anul 2015, în urma unor percheziții domiciliare efectuate pe raza municipiului Bârlad, au fost ridicate 2.715 monede și bunuri arheologice și de cult. Expertiza efectuată în acest caz a stabilit faptul că monedele fac parte din categoria bunurilor arheologice.
 
Urmareste-ne pe Google News
Urmareste-ne pe Grupul de Whatsapp

Ti-a placut articolul?

Comentarii