Fondul Documentar Dobrogea de ieri și de azi
BIBLIOTECA VIRTUALĂ
Ziua Constanta
21:49 28 03 2024 Citeste un ziar liber! Deschide BIBLIOTECA VIRTUALĂ

Percheziţii la persoane bănuite de furturi comise pe teritoriul Germaniei

ro

25 Nov, 2015 09:52 1062 Marime text
 
La această oră, poliţiştii Direcției de Investigații Criminale a Inspectoratului General al Poliției Române și polițiștii de investigații criminale din cadrul inspectoratelor de poliție ale județelor Giurgiu, Teleorman, Ilfov și Buzău, sub coordonarea Parchetului de pe lângă Curtea de Apel București, efectuează 13 percheziții domiciliare în patru judeţe.
Activităţile se desfăşoară în județele Giurgiu (8), Teleorman (2), Ilfov (2) și Buzău (1), fiind vizate mai multe persoane bănuite de furturi de metale neferoase (cupru), comise pe teritoriul Germaniei.
Acțiunea este organizată în baza unor cereri de comisie rogatorie internațională formulate de autoritățile judiciare din Nürnberg și Bamberg prin Serviciul de Cooperare Judiciară Internaţională, Relaţii Internaţionale şi Programe al Parchetului de pe lângă Înalta Curte de Casație și Justiție.
Urmează să fie puse în executare şapte mandate europene de arestare, emise de către magistrații germani pe numele persoanelor bănuite în cauză, cetățeni români.
Activitățile beneficiază de sprijinul structurilor de intervenții și acțiuni speciale ale Poliției Române și al specialiștilor criminaliști, fiind prezenți și 12 ofițeri de poliție germani din Landul Bavaria.
Persoanele în cauză sunt cercetate de săvârșirea infracțiunilor de constituire a unui grup infracțional organizat, distrugere, furt calificat și tentativă la furt calificat. Prejudiciul total cauzat prin activitatea infracţională este de aproximativ 250.000 de euro.
Persoanele depistate vor fi prezentate instanței cu propunere de arestare preventivă, în vederea predării către autoritățile germane.
 
Urmareste-ne pe Google News
Urmareste-ne pe Grupul de Whatsapp

Ti-a placut articolul?

Comentarii