Fondul Documentar Dobrogea de ieri și de azi
BIBLIOTECA VIRTUALĂ
08:51 17 03 2018 Citeste un ziar liber! Deschide BIBLIOTECA VIRTUALĂ

Percheziţii la persoane bănuite de evaziune fiscală și spălare de bani

ro

26 Nov, 2015 09:55 651 Marime text
 
În această dimineaţă, polițiștii Direcţiei Generale de Poliţie a Municipiului Bucureşti, sub supravegherea Parchetului de pe lângă Tribunalul Bucureşti, efectuează 33 de percheziții, în municipiul Bucureşti şi judeţele Ilfov şi Giurgiu, la locuințele și sediile sociale ale unor persoane bănuite de evaziune fiscală și spălare de bani.
 
Din cercetări a reieșit că, în perioada 2013-2014, reprezentanţii unei societăţi comerciale cu sediul în Bucureşti, ar fi dispus înregistrarea în evidenţa contabilă a unor facturi fictive, emise de societăţi comerciale cu comportament de tip “fantomă”, care atestă, în mod nereal, achiziţia unor bunuri sau servicii de la societăţile emitente ale documentelor justificative.
 
În baza acestora, societatea comercială ar fi beneficiat de avantaje fiscale ilicite, constând în deducerea frauduloasă a TVA aferentă acestor achiziţii şi diminuarea nelegală a bazei impozabile aferentă impozitului pe profit.
 
Prejudiciul estimat adus bugetului general consolidat al statului este de aproximativ 10.000.000 lei, iar suma totală rezultată din circuitul de spălare a banilor este de aproximativ 20.000.000 lei.
 
Persoanele vizate vor fi conduse, pentru audieri, la sediul Serviciului de Investigare a Criminalităţii Economice al Poliției Capitalei. În cauză s-a dispus efectuarea în continuare a urmăririi penale faţă de 19 persoane, fiind puse în aplicare mai multe mandate de aducere.
 
Acţiunea beneficiază de suportul de specialitate al Serviciului Român de Informaţii şi al Unităţii Teritoriale de Analiză a Informaţiilor Bucureşti.
 

Ti-a placut articolul?

Comentarii