Fondul Documentar Dobrogea de ieri și de azi
BIBLIOTECA VIRTUALĂ
00:02 25 03 2018 Citeste un ziar liber! Deschide BIBLIOTECA VIRTUALĂ

Înşelăciune prin metoda „Accidentul” Percheziţii la Penitenciarul Tulcea. Sunt vizaţi doi constănţeni

ro

23 Jul, 2013 09:32 2162 Marime text
La această oră se desfăşoară percheziţii la 14 persoane încarcerate în 5 penitenciare, precum şi alte 42 de percheziţii în 11 judeţe şi în municipiul Bucureşti. Acţiunea, la care participă peste 500 de poliţişti, vizează probarea activităţii infracţionale a mai multor persoane suspectate de înşelăciuni telefonice, prin metoda “ACCIDENTUL”.

În această dimineaţă, sub coordonarea Direcţiei de Investigaţii Criminale din I.G.P.R., poliţişti din cadrul D.G.P.M.B. şi Inspectoratelor Judeţene de Poliţie Ilfov, Suceava, Iaşi, Galaţi, Brăila, Tulcea, Caraş-Severin, Hunedoara, Dolj, Prahova, Giurgiu, Buzău, Vâlcea, Călăraşi şi Ialomiţa, precum şi echipe de intervenţie din cadrul I.G.P.R., desfăşoară o amplă acţiune pentru probarea activităţii infracţionale a mai multor persoane suspectate de înşelăciuni telefonice.

Astfel, au fost constituite 51 de echipe de percheziţie, formate din peste 500 de poliţişti din structurile de investigaţii criminale şi de intervenţie, sprijinite de S.I.I.A.S. - I.G.P.R., care beneficiază de suportul de specialitate al Direcţiei Operaţiuni Speciale- I.G.P.R..

Percheziţiile se desfăşoară în cinci penitenciare, respectiv Penitenciarul Galaţi (sunt vizate 8 persoane încarcerate), Penitenciarul Iaşi (sunt vizate 2 persoane), Penitenciarul Craiova (o persoană încarcerată), Penitenciarul Tulcea (2 persoane încarcerate) şi Penitenciarul Mărgineni-Giurgiu (o persoană încarcerată). De asemenea, sunt efectuate 42 de percheziţii domiciliare în judeţele Galaţi (6), Brăila (10), Ilfov (3), Ialomiţa (1), Vâlcea (1), Buzău (2), Caraş-Severin (1), Hunedoara (1), Suceava (3), Iaşi (1), Călăraşi (10), precum şi în municipiul Bucureşti (3).

Activităţile se desfăşoară în 78 de dosare penale înregistrate la D.G.P.M. Bucureşti (la Serviciul de Investigaţii Criminale şi la Poliţiile Sectoarelor 1, 2, 3, 4 şi 6), sub supravegherea procurorilor de caz.

Persoanele depistate urmează să fie conduse pentru audieri la sediul D.G.P.M.B..

În fapt, suspecţii ar fi contactat prin telefon părţile vătămate cărora le aduceau la cunoştinţă implicarea unui membru al familiei sau a unei rude apropiate într-un accident soldat cu victime omeneşti şi pentru care, pentru a nu fi arestat, era necesară trimiterea unei sume considerabile de bani prin sistemul de curierat bancar, unor persoane pretinse a fi avocaţi sau rude ale victimelor.

Sursa foto: informatia zilei.ro

UPDATE:

Din câte se pare, percheziţiile din Penitenciarul Tulcea vizau doi constănţeni încarceraţi la regimul de maximă siguranţă. Mascaţii au găsit două telefoane.

Ti-a placut articolul?

Comentarii