Fondul Documentar Dobrogea de ieri și de azi
BIBLIOTECA VIRTUALĂ
Ziua Constanta
13:11 19 04 2024 Citeste un ziar liber! Deschide BIBLIOTECA VIRTUALĂ

Percheziții la locuințele unor persoane suspectate de trafic cu țigări. Mai mulți suspecți au fost reținuți

ro

22 Dec, 2017 11:25 2245 Marime text
La data de 21.12.2017  procurorii  Direcţiei de Investigare a Infracţiunilor de Criminalitate Organizată şi Terorism – Biroul Teritorial Suceava  au dispus reţinerea pentru o perioadă de 24 de ore a inculpatului MICHITIN VASILE LUCIAN, BODNAR VASILE, PISERIUC FILARET, POPIUC RADU, POPIUC ALIN, CIMPOERU ANDREI SORIN, VOLOȘENIUC VASILE, RACZ LIVIU, RUSAN SILVESTRU OREST, LATIȘ VALERIAN, COŞMAN GAVRIL SAVIN, GURĂU GHEORGHE și BOLOCA HORAȚIU VLĂDUȚ pentru săvârşirea infracţiunilor  de constituire a unui grup infracţional organizat și contrabandă.
 
Potrivit DIICOT, în cauză  există suspiciunea rezonabilă că începând cu luna martie 2017, inculpații au constituit pe raza județului Suceava, un grup infracțional organizat care a avut ca scop introducerea din Ucraina,  în România,  a unor mari cantități de țigarete de proveniență extracomunitară, pe care ulterior le furnizau unor persoane care se ocupau de distribuirea către diverși intermediari.
 
La data de 20 și 21.12.2017 procurorii  D.I.I.C.O.T. – S.T. Suceava împreună cu  polițiști din cadrul Inspectoratului de Poliție Județean Suceava și ofițeri de poliție judiciară din cadrul Brigăzii de Combatere a Criminalităţii Organizate Suceava au efectuat 33 de percheziţii domiciliare pe raza județelor Suceava și Braşov,  ocazie cu care au fost indisponibilizați  220.000 de lei, 6.650 de euro, 700 de dolari, peste 150.000 de țigarete de contrabandă, 100 de telefoane mobile, 25 de cartele telefonice, 10 autoturisme, 484 de cutii cu petarde, 10 stații emisie - recepție, 5 laptopuri, stick-uri, carduri bancare și pentru stocarea datelor, tablete, echipament video, o armă de vânătoare, un pistol cu aer comprimat şi o cutie cu  alice, cartuşe pentru armele de vânătoare, capcane de vânat și documente.
 
Inculpații au fost prezentați Tribunalului Suceava cu propunere de arestare preventivă pentru o perioadă de 30 de zile.
 

”Facem precizarea că pe întreg parcursul procesului penal, suspecții și inculpații beneficiază de drepturile și garanțiile procesuale prevăzute de Codul de procedură penală, precum și de prezumția de nevinovăție” - informează DIICOT.

Urmareste-ne pe Google News
Urmareste-ne pe Grupul de Whatsapp

Ti-a placut articolul?

Comentarii