Fondul Documentar Dobrogea de ieri și de azi
BIBLIOTECA VIRTUALĂ
Ziua Constanta
12:14 28 03 2024 Citeste un ziar liber! Deschide BIBLIOTECA VIRTUALĂ

Percheziții la Constanța. La solicitarea IPJ Alba. Despre ce este vorba

ro

05 Jul, 2016 08:03 2180 Marime text
În această dimineaţă, poliţiştii Inspectoratului de Poliţie Judeţean Alba efectuează 8 percheziţii domiciliare la persoane bănuite de comiterea unor furturi cu un prejudiciu de 600.000 de lei. Vor fi puse în executare 5 mandate de aducere.

La data de 5 iunie a.c., poliţişti din cadrul Inspectoratului de Poliţie Judeţean Alba, cu sprijinul celor din cadrul Inspectoratelor de Poliţie Judeţene Sibiu şi Constanţa efectuează 8 percheziţii în judeţele Alba (6), Sibiu (1) şi Constanţa (1) la domiciliile unor persoane bănuite de comiterea unor furturi.
 
În cauză, se efectuează cercetări, sub coordonarea Parchetului de pe lângă Tribunalul Alba, sub aspectul săvârşirii infracțiunilor de furt calificat, spălare de bani, fals în înscrisuri sub semnătură privată, uz de fals, instigare la uz de fals şi complicitate la spălare de bani.              
 
Din cercetări a reieşit că, în luna ianuarie 2015, 3 bărbaţi, cu vârste cuprinse între 27 şi 49 de ani, din municipiile Sebeş, Sibiu şi Constanţa, ar fi pătruns într-o locuinţă din municipiul Sebeş, de unde au sustras bunuri şi sume de bani.
 
Se pare că, celelalte două persoane, de 51 şi 73 de ani, ambele din Sebeş, i-ar fi sprijinit pe cei 3, prima oferind informaţii despre locaţie şi programul proprietarilor, iar cea de-a doua ar fi sprijinit la spălarea banilor sustraşi.    
 
În perioada 2014 – 2016, cei 3 ar mai fi comis alte furturi din locuinţe situate pe raza judeţului Alba.
 
Ulterior, sumele de bani ar fi fost folosite de către persoanele bănuite de comiterea furturilor, pentru achiziţionarea unor imobile şi autovehicule, fie în nume propriu, fie prin persoane interpuse, iar pentru înmatricularea autovehiculelor, ar fi fost folosite documente false. Prejudiciul total a fost estimat la 600.000 de lei.
 
Poliţiştii vor pune în executare 5 mandate de aducere, emise pe numele persoanelor bănuite în cauză.
 
 
 
Urmareste-ne pe Google News
Urmareste-ne pe Grupul de Whatsapp

Ti-a placut articolul?

Comentarii