Fondul Documentar Dobrogea de ieri și de azi
BIBLIOTECA VIRTUALĂ
Ziua Constanta
20:41 16 04 2024 Citeste un ziar liber! Deschide BIBLIOTECA VIRTUALĂ

Percheziţii la Constanța într-un dosar de evaziune fiscală şi spălare de bani. Prejudiciu de 3,8 milioane de lei

ro

11 Jul, 2016 09:11 2406 Marime text
În această dimineaţă, poliţiştii din cadrul Direcţiei Generale de Poliţie a Municipiului Bucureşti, cu sprijinul Direcției Operațiuni Speciale a Poliției Române și sub supravegherea Parchetului de pe lângă Tribunalul Bucureşti, efectuează 35 de percheziţii, în Bucureşti şi în judeţele Ilfov, Constanța şi Prahova, într-un dosar privind săvârşirea infracţiunilor de evaziune fiscală şi spălare de bani.
 
Din cercetări a reieșit că, în perioada 2012 – 2013, reprezentanții unei societăţi comerciale cu sediul în Bucureşti, ar fi creat şi implementat un circuit evazionist, în cadrul căruia, prin interpunerea pe lanţurile de tranzacţionare a mărfii (materiale de construcţii) a mai multor societăţi comerciale cu comportament de tip „fantomă”, s-au sustras de la îndeplinirea obligaţiilor fiscale.
 
Prejudiciul total cauzat bugetului de stat este de aproximativ 3.800.000 de lei. Persoanele vizate urmează a fi audiate la sediul Serviciului de Investigare a Criminalităţii Economice din cadrul Direcţiei Generale de Poliţie a Municipiului Bucureşti. Acţiunea beneficiază de sprijinul Direcţiei Operaţiuni Speciale și Unităţii Teritoriale de Analiză a Informaţiilor din cadrul Inspectoratului General al Poliției Române, precum şi al Direcţiei Generale Antifraudă Fiscală.
 
 
Urmareste-ne pe Google News
Urmareste-ne pe Grupul de Whatsapp

Ti-a placut articolul?

Comentarii