Fondul Documentar Dobrogea de ieri și de azi
BIBLIOTECA VIRTUALĂ
08:21 16 11 2018 Citeste un ziar liber! Deschide BIBLIOTECA VIRTUALĂ

Percheziții la biroul lui Nicuşor Maldea, judecător în cadrul Tribunalului Caraş Severin

ro

14 Oct, 2015 13:43 907 Marime text
 
În şedinţa de luni, Secţia pentru judecători a Consiliului Superior al Magistraturii a încuviinţat percheziţia la biroul folosit de Nicuşor Maldea, judecător în cadrul Tribunalului Caraş Severin, birou situat în incinta instanţei menţionate.
 
Hotărârea a fost luată în baza art. 42 alin (1) din Legea nr. 317/2004 privind Consiliul Superior al Magistraturii, conform căruia „Secţia pentru judecători a Consiliului Superior al Magistraturii încuviinţează percheziţia, reţinerea, arestarea preventivă sau arestul la domiciliu cu privire la judecători…” şi art. 95 alin. (1) din Legea nr. 303/2004 privind statutul judecătorilor şi procurorilor, potrivit căruia „Judecătorii, procurorii şi magistraţii - asistenţi pot fi percheziţionaţi, reţinuţi, arestaţi la domiciliu sau arestaţi preventiv numai cu încuviinţarea secţiilor Consiliului Superior al Magistraturii”.
 
Solicitarea de încuviinţare a percheziţiei a fost prezentată Secţiei pentru judecători a Consiliului de către Parchetul de pe lângă Înalta Curte de Casaţie şi Justiţie - Direcţia de Investigare a Infracţiunilor de Criminalitate Organizată şi Terorism – Structura Centrală, care efectuează cercetări faţă de un grup infracţional organizat specializat în săvârşirea infracţiunilor de evaziune fiscală, spălare de bani, bancrută frauduloasă, luare de mită, abuz în serviciu şi fals intelectual.
Sursa foto: luju.ro

Ti-a placut articolul?

Comentarii