Fondul Documentar Dobrogea de ieri și de azi
BIBLIOTECA VIRTUALĂ
Ziua Constanta
15:01 28 03 2024 Citeste un ziar liber! Deschide BIBLIOTECA VIRTUALĂ

Percheziții într-un dosar de evaziune fiscală. Mai multe persoane, conduse la audieri

ro

07 Nov, 2017 17:59 1735 Marime text
În cursul dimineții de astăzi, polițiștii specializați în combaterea criminalității organizate și procurorii D.I.I.C.OT. au efectuat 14 percheziții în București, Ilfov și Teleorman într-o cauză în care mai multe persoane sunt cercetate pentru crearea unui prejudiciu de peste 38.000.000 de lei, prin infracțiuni economice. Au fost instituite sechestre asigurătorii asupra mai multor imobile, autoturisme și conturi bancare.

La data de 7 noiembrie a.c., polițiștii Direcției de Combatere a Criminalității Economice și procurorii D.I.I.C.O.T. - Structura Centrală, cu sprijinul Serviciului pentru Intervenții și Acțiuni Speciale din cadrul Poliției Române, au efectuat 14 percheziții domiciliare în București și județele  Ilfov și Teleorman într-o cauză în care se efectuează cercetări pentru săvârșirea de infracțiuni de natură economică.

De asemenea, au fost puse în aplicare 8 mandate de aducere emise pe numele persoanelor bănuite, acestea fiind conduse la sediul unității de parchet.

În urma investigațiilor efectuate în cauză, au rezultat indicii că, în perioada 2012 – 2014, s-a constituit un grup infracţional organizat specializat în evaziune fiscală şi spălare a banilor, prin organizarea unor circuite scriptice de trazacţionare a mărfurilor şi prestărilor de servicii în domeniul construcţiilor.

Circuitul economic a fi fost creat în mod artificial pentru a ascunde adevărata natură a provenienţei unor mărfuri reprezentând materiale de construcţii, a unor prestări de servicii şi a forţei de muncă aferente acestora, societăţile beneficare implicate urmărind să îşi creeze avantaje fiscale prin diminuarea TVA deductibilă şi a impozitului pe profit.

În cauză s-a dispus începerea urmăririi penale față de 9 persoane sub aspectul săvârşirii infracţiunilor de constituirea unui grup infracţional organizat, evaziune fiscală, complicitate la evaziune fiscală şi spălare a banilor. Pentru recuperarea prejudiciului de 38.209.981 lei cauzat bugetului de stat, s-a dispus instituirea sechestrului asigurător asupra mai multor imobile, autoturisme și conturi bancare, până la concurența sumei totale a prejudiciului.
Urmareste-ne pe Google News
Urmareste-ne pe Grupul de Whatsapp

Ti-a placut articolul?

Comentarii