Fondul Documentar Dobrogea de ieri și de azi
BIBLIOTECA VIRTUALĂ
Ziua Constanta
21:25 24 04 2024 Citeste un ziar liber! Deschide BIBLIOTECA VIRTUALĂ

Percheziții într-un dosar cu un prejudiciu de 12 milioane de euro

ro

16 Oct, 2015 09:41 1577 Marime text
Procurorii Parchetului de pe lângă Tribunalul București au efectuat, ieri, trei percheziţii domiciliare în municipiul Bucureşti şi în judeţele Ilfov, Prahova, Ialomiţa, Brăila, Constanţa, Galaţi şi Mureş, într-un dosar de evaziune fiscală și spălare de bani, potrivit unui comunicat al instituției. După percheziții, prrocurorii au dus la audieri, cu mandat, 50 de persoane.
Prejudiciul cauzat bugetului de stat în urma săvârşirii infracţiunilor de „evaziune fiscală” este de aproximativ 5.000.000 euro, iar suma ce formează obiectul infracţiunilor de „spălarea banilor” este de 7.000.000 euro.
Procurorii susțin că, în perioada 2013 – 2014, reprezentanţii unei societăţi având ca obiect de activitate „comercializarea materialelor de construcţii” au creat şi implementat un circuit evazionist, în cadrul căruia, prin interpunerea mai multor societăţi comerciale „fantomă” pe lanţurile de tranzacţionare a mărfii (materiale de construcţii) achiziţionate intracomunitar de la mai multe societăţi comerciale din Bulgaria, s-au sustras de la îndeplinirea obligaţiilor fiscale.
 
Urmareste-ne pe Google News
Urmareste-ne pe Grupul de Whatsapp

Ti-a placut articolul?

Comentarii