Fondul Documentar Dobrogea de ieri și de azi
BIBLIOTECA VIRTUALĂ
Ziua Constanta
10:49 24 04 2024 Citeste un ziar liber! Deschide BIBLIOTECA VIRTUALĂ

Percheziţii în trei județe. Au fost ridicate înscrisuri, unități IT, 36.000 de lei şi documente contabile

ro

17 Nov, 2015 00:10 956 Marime text
 
Documente contabile, 36.000 de lei şi mai multe calculatoare au fost ridicate de polițiști, în urma celor opt percheziții efectuate astăzi, la sediile unor societăți comerciale și la locuințele unor persoane bănuite de înșelăciune și desfășurarea unor activități de creditare specifice instituțiilor financiare, fără respectarea prevederilor legale în domeniu.
 
Polițiștii Inspectoratului de Poliție Județean Prahova, sub coordonarea Direcției de Investigare a Criminalității Economice, cu  suportul de specialitate al Direcției Operațiuni Speciale din cadrul Inspectoratului General al Poliției Române, au efectuat perchezițiile domiciliare și la sediile unor societăți comerciale din București, Cluj și Miercurea Ciuc.
 
Acțiunea a vizat un grup infracțional specializat în săvârșirea de infracțiuni de înșelăciune și în desfășurarea unor activități de creditare specifice instituțiilor financiare, fără respectarea prevederilor legale în domeniu.
 
În urma percheziţiilor,  au fost ridicate bunuri folosite sau obţinute din activitatea infracţională, respectiv înscrisuri, unități IT, 36.000 de lei şi documente contabile.
 
Din cercetări a reieșit că, în perioada iunie 2015 – prezent, cele cinci persoane ar fi indus în eroare peste 350 de persoane, din județul Prahova și din județele limitrofe, prin metoda cunoscută sub denumirea de caritas unguresc.
 
Astfel, cei în cauză, prin folosirea unei societăți comerciale înființate în acest scop, prin intermediul căreia încheiau cu victimele așa-zise contracte de asociere în participațiune, s-ar fi angajat față de acestea să le acorde împrumuturi financiare în schimbul achitării unor rate lunare, fără însă ca această activitate de creditare deghizată să fi fost autorizată de Banca Națională a României.
 
Prejudiciul cauzat prin activitatea infracțională, estimat până în prezent, este de peste 350.000 de lei.
 
La sediul Inspectoratului de Poliție Județean Prahova au fost conduse cinci persoane bănuite în cauză, iar alte 50 vor fi audiate pentru stabilirea situației de fapt.
 
În cauză se efectuează cercetări sub aspectul săvârșirii infracțiunilor de înșelăciune, camătă, delapidare și desfășurarea, fără drept, de activități specifice instituțiilor de credit.
 
Activitățile s-au desfășurat cu sprijinul Direcției Generale de Poliție a Municipiului București și al Inspectoratelor de Poliție județene Cluj și Harghita.
 
Urmareste-ne pe Google News
Urmareste-ne pe Grupul de Whatsapp

Ti-a placut articolul?

Comentarii