Fondul Documentar Dobrogea de ieri și de azi
BIBLIOTECA VIRTUALĂ
Ziua Constanta
02:20 29 03 2024 Citeste un ziar liber! Deschide BIBLIOTECA VIRTUALĂ

Percheziţii în România şi Olanda. Tinere racolate prin metoda „Lover Boy”

ro

14 Sep, 2016 17:37 2544 Marime text
Ieri, procurori din cadrul DIICOT – Serviciul Teritorial Galati, împreună cu  ofiţeri de poliţie judiciară din cadrul Brigăzii de Combatere a Criminalităţii Organizate Galaţi, în cooperare cu lucratori din cadrul Ministerului Public din Oost Brabant si lucrători de poliţie din Eindhoven – Oost Brabant, au efectuat în cadrul echipei internaţionale comune de anchetă (JIT) acţiuni în vederea destructurării unei reţele de criminalitate organizată specializată în exploatarea tinerelor prin determinarea acestora la practicarea prostituţiei.
 
Au fost efectuate trei perchezitii pe raza judeţelor Vrancea şi Bacău şi trei în localităţile Breda şi Veldhoven (Olanda) în vederea identificării, ridicării şi administrării probatoriilor necesare pentru justa soluţionare a cauzei.
 
„Cu această ocazie, au fost identificate mai multe tinere care erau cazate într-un număr de trei imobile din localitati olandeze unde acestea practicau prostituţia. Totodată, au fost gasite si ridicate importante sume de bani provenite din practicarea prostituţiei.  În urma investigatiilor efectuate s-a stabilit că pe teritoriul Olandei a acţionat un grup infracţional organizat, format din cetateni romani, care a avut ca scop obtinerea unor importante foloase materiale  urmare a determinarii unui numar important de tinere la practicarea prostituţiei”, conform DIICOT.
 
Tinerele erau racolate, prin metoda “Lover Boy”, din diferite localitati de pe raza de competenţă a Serviciului Teritorial Galati dupa care erau transportate în Olanda şi cazate în diferite imobile inchiriate de către membrii grupului. S-a reţinut că tinerele erau ulterior determinate, prin utilizarea de manevre dolozive, amanintari şi violenţe la practicarea prostituţiei, în mod ilegal. În acest scop, tinerele erau fotografíate  în ipostaze provocatoare, iar ulterior fotografiile, împreună cu datele de contact ale acestora,  erau  postate pe site-uri specializate.
 
„În urma cercetărilor efectuate în cauză s-a stabilit că tinerele practicau prostitutia fie în imobile inchiriate de către membrii grupului infractional în diferite localitati din Olanda (Breda, Rotterdam, ‘s-Hertogenbosch, Rijsbergen), sub directa subraveghere a acestora, ori a unora dintre tinerele cu care membrii grupului iniţiaseră relaţii afective”, potrivit DIICOT.
 
La sediul DIICOT– Serviciul Teritorial Galati  şi  sediul Ministerului Public din Oost Brabant au fost conduse mai multe persoane cărora le-au fost atribuite calităţile procesuale corespunzătoare.
 
Urmareste-ne pe Google News
Urmareste-ne pe Grupul de Whatsapp

Ti-a placut articolul?

Comentarii