Fondul Documentar Dobrogea de ieri și de azi
BIBLIOTECA VIRTUALĂ
Ziua Constanta
03:21 20 04 2024 Citeste un ziar liber! Deschide BIBLIOTECA VIRTUALĂ

Percheziții în județul Constanța la suspecți de contrabandă și furturi. Descinderile efectuate de polițiștii de la Transporturi

ro

05 May, 2018 11:33 1806 Marime text
În urma acțiunilor derulate de polițiști, în ultima săptămână, pentru siguranța transporturilor aeriene, navale și feroviare, au fost constatate 55 de infracțiuni, 23 de persoane fiind surprinse în flagrant delict. Au fost aplicate 49 de sancțiuni contravenționale, în valoare de peste 22.000 de lei, conform Poliției Române. 
 
În perioada 27 aprilie – 4 mai a.c., sub coordonarea Direcţiei de Poliţie Transporturi – I.G.P.R., polițiștii de la transporturi din toată țara au acționat pentru prevenirea și combaterea faptelor antisociale și siguranța transporturilor aeriene, navale și feroviare.
 
Astfel, polițiștii au efectuat controale în 318 stații de cale ferată şi au patrulat în 381 de trenuri de călători.
 
În urma verificărilor, au fost depistate 7 persoane date în urmărire națională și 8 minori lipsiți de supraveghere, aceștia fiind predați familiilor sau internați în centrele de plasament.
 
De asemenea, polițiștii au identificat 6 persoane cu afecțiuni psihice, care au fost internate în unităţi spitaliceşti și 15 vânzători ambulanţi neautorizaţi.
 
Polițiștii au întocmit 55 de dosare penale, în cadrul cărora se fac cercetări pentru comiterea aceluiași număr de infracțiuni, majoritatea de contrabandă, evaziune fiscală, furt și braconaj piscicol.
 

”De asemenea, polițiștii au depistat în flagrant delict 23 de persoane bănuite de comiterea de infracțiuni. În dosarele penale instrumentate, 6 persoane au fost reținute pentru 24 de ore, împotriva unei persoane fiind luată măsura arestării preventive pentru 30 de zile, iar față de alte 3 persoane s-a dispus măsura controlului judiciar pentru 60 zile” - au mai precizat reprezentanții Poliției Române.

 
Pentru neregulile constatate, polițiștii au aplicat 49 de sancțiuni contravenționale, în valoare de 22.057 de lei.
 
Au fost indisponibilizați în vederea confiscării 243 de litri de alcool, peste 6.700 de țigarete și un revolver.
 
Exemplu:
 
La data de 28 aprilie a.c., polițiștii de la transporturi din Constanța, cu sprijinul Serviciului de Poliție Transporturi Maritime, polițiștilor de la transporturi din București și al celor din cadrul  inspectoratelor de poliție Constanța și Dâmbovița au efectuat 16 percheziții: 13 în județul Constanța și 3 în județul Dâmbovița.
 
Au fost vizate fapte de contrabandă cu țigări și furturi de cereale, pesticide și unelte folosite în construcții.
 
În urma perchezițiilor, au fost descoperite peste 2.300 de țigarete de diferite mărci, 243 de litri de alcool, 3 motocositoare, 4 aparate de sudură, 5 drujbe, 2 bormașini pneumatice, 2 bormașini electrice, un flex și alte scule electrice,  8 plase de pescuit, produse fitosanitare, insecticide și erbicide. Bunurile, ce ar fi fost sustrase de pe raza județului Constanța, au fost ridicate în vederea confiscării și a continuării cercetărilor.
 
De asemenea, polițiștii au ridicat în vederea confiscării și un revolver.
 
Prejudiciul a fost estimat la 45.000 de lei.
 
Urmareste-ne pe Google News
Urmareste-ne pe Grupul de Whatsapp

Ti-a placut articolul?

Comentarii