Fondul Documentar Dobrogea de ieri și de azi
BIBLIOTECA VIRTUALĂ
08:49 18 11 2018 Citeste un ziar liber! Deschide BIBLIOTECA VIRTUALĂ

Percheziții în județul Constanța la suspecți de braconaj piscicol. Ce au descoperit polițiștii (video)

ro

05 Dec, 2017 15:39 1174 Marime text
Polițiștii Serviciului de Poliție ,,Delta Dunării” al Poliției Române au indisponibilizat aproape o tonă de pește, unelte de pescuit, o ambarcațiune și un autoturism, în urma unor acțiuni pe apă și uscat, desfășurate pentru combaterea braconajului piscicol și a comerțului ilicit cu pește și produse din pește, informează Poliția Română. 
 
În perioada 23 noiembrie – 3 decembrie a.c., polițiștii Serviciului de Poliție ,,Delta Dunării” al Poliției Române au acționat pentru prevenirea și combaterea braconajului piscicol și a comerțului ilicit cu pește și produse din pește, pe fluviul Dunărea și în Delta Dunării.
 
În acest context au fost efectuate percheziții domiciliare, verificări și controale pe apă și uscat, pe raza județulor Tulcea, Constanța și în Delta Dunării.
 
În cadrul acțiunilor, au fost constatate 4 infracțiuni, dintre care 2 fapte au fost surprinse în flagrant delict, iar 7 persoane au fost conduse la sediul poliției, pentru cercetări.
 
De asemenea, au fost confiscate 877 de kilograme de pește și alte viețuitoare acvatice, dintre care 55 de kilograme de raci, precum și 7 kilograme de icre de știucă.
 
Totodată, au fost indisponibilizate o ambarcațiune gonflabilă, un autoturism, 40 de setci din plasă monofilament, în lungime de 1.200 de metri, 3 setci din plasă fir textil, în lungime de 150 de metri, precum și un cântar electronic profesional.
 
Valoarea aproximativă a bunurilor supuse confiscării a fost estimată la 32.700 de lei.
 
 Exemple semnificative:
  
 * Polițiștii au efectuat o percheziție domiciliară la locuința unui bărbat, de 40 de ani, din județul Constanța, unde au descoperit 770 de kilograme de pește, care ar proveni din braconaj piscicol, comis în complexul lagunar Razim-Sinoe.
 
De asemenea, a fost descoperită o unealtă de pescuit tip setcă monofilament deținută ilegal și un cântar electronic.
 
În cauză se fac cercetări pentru săvârșirea de infracțiuni la regimul piscicol, iar bunurile au fost confiscate.
 
* În urma unei percheziții domiciliare efectuate de polițiști la locuința unui bărbat, de 35 de ani, din județul Tulcea, au fost descoperite 28 de unelte de pescuit tip setci monofilament și 3 setci tip avă fir textil, fără mărci, un binoclu militar, spray iritant-lacrimogen, o pompă de aer pneumatică și 2 rame din lemn.
 
Bunurile cu privire la care existau suspiciuni că ar fi fost utilizate la braconaj piscicol  se aflau într-o ambarcațiune gonflabilă ținută pe bancheta din spate a unui autoturism.
 
În cauză se fac cercetări pentru săvârșirea de infracțiuni la regimul piscicol, iar bunurile și autoturismul au fost indisponibilizate.
 
 

Ti-a placut articolul?

Comentarii