Fondul Documentar Dobrogea de ieri și de azi
BIBLIOTECA VIRTUALĂ
23:48 20 03 2018 Citeste un ziar liber! Deschide BIBLIOTECA VIRTUALĂ

Percheziţii în forţă la Constanţa, într-un dosar de evaziune fiscală

ro

11 Jun, 2015 09:19 1617 Marime text
 
 Procurori din cadrul Direcţiei Naţionale Anticorupţie, Secţia de combatere a infracțiunilor asimilate infracţiunilor de corupţie, efectuează cercetări într-o cauză penală ce vizează suspiciuni privind săvârșirea unor infracţiuni de corupție și asimilate celor de corupție.
Poliţiştii fac peste 100 de percheziţii, astăzi, în Bucureşti şi şapte judeţe, pentru a ridica documente şi a duce la audieri 60 de persoane suspectate de evaziune fiscală, prin care ar fi produs un prejudiciu de 22 milioane de lei. Potrivit Poliţiei Capitalei, percheziţiile sunt efectuate de peste 200 de poliţişti, la 105 adrese din Bucureşti şi judeţele Ilfov, Argeş, Giurgiu, Prahova, Cluj, Constanţa şi Vâlcea. Anchetatorii vor duce 60 de persoane la audieri, la sediul Poliţiei Sectorului 5, pe numele acestora fiind emise mandate de aducere, în dosarul în care se fac cercetări pentru evaziune fiscală.
"Din datele şi probele administrate în cauză rezultă presupunerea rezonabilă că, în perioada 2012 – 2013, suspecţii au înregistrat contabil, în numele a trei firme fantomă, şi au declarat fiscal cheltuieli care nu au la bază operaţiuni reale, derulând tranzacţii artificiale care nu au un conţinut economic şi nu pot fi utilizate în cadrul unor practici economice obişnuite, cu scopul de a se sustrage de la plata obligaţiilor fiscale", a arătat Poliţia Capitalei, într-un comunicat de presă.
Persoanele suspectate în acest caz ar fi produs un prejudiciu bugetului de stat estimat la 22 de milioane de lei, reprezentând taxa pe valoarea adăugată şi impozitul pe profit. Ancheta este făcută de procurorii Parchetului Tribunalului Bucureşti, împreună cu poliţiştii bucureşteni.
 

Ti-a placut articolul?

Comentarii