Fondul Documentar Dobrogea de ieri și de azi
BIBLIOTECA VIRTUALĂ
Ziua Constanta
15:54 18 04 2024 Citeste un ziar liber! Deschide BIBLIOTECA VIRTUALĂ

UPDATE4-Percheziții în Constanța. Suspecții ar fi furat 100.000 de euro prin violență (galerie foto)

ro

19 Apr, 2016 09:32 3474 Marime text
 
Polițiștii de la Inspectoratul de Poliție Județean Constanța (SIC, SAS și Criminalistic), sprijiniți de SIPI și SOS, au efectuat șase percheziții în municipiu, într-o tâlhărie comisă în Năvodari, de unde s-au sustras aproximativ 100.000 de euro dintr-o casă.
 
Se pare că suspecții au acționat cu violență asupra a trei persoane pentru a sustrage banii. 

Tâlhăria a avut loc în anul 2015, în luna septembrie. Până în acest moment au fost reținute cinci persoane. Printre acestea se pare că se află și un cetățean englez. 


UPDATE 4, ora 14.06:

Rivas Josepf, cetăţean britanic cu reşedinţa în România, alături de ceilalţi patru inculpaţi sunt prezentaţi în aceste momente Judecătoriei Constanţa cu propunere de arestare preventivă.
 
Cei cinci vorbesc foarte urât cu presa şi sunt potoliţi de poliţişti. Astfel, când au fost întrebaţi de jurnalişti pe cine au avut complici aceştia au răspuns „Pe mă-ta”. Ei au încercat să îşi acopere feţele, iar unul dintre ei a luat şi a aruncat microfonul unui reporter. 



UPDATE3, ora 11.25:


Poliţiştii constănţeni au documentat activitatea infracţională a cinci bărbaţi cu vârste cuprinse între 27 şi 38 de ani, bănuiţi de comiterea infracţiunilor de tâlhărie calificată, lipsire de libertate în mod ilegal, distrugere şi violare de domiciliu.
 
În fapt, patru bărbaţi, la data de 14 septembrie 2015, purtând mănuşi pe mâini, prin tăierea gardului împrejmuitor al locuinţei persoanelor vătămate, au pătruns în locuinţele acestora, ocazie cu care prin violenţe fizice şi ameninţări cu arme de foc, le-au forţat să le remită suma de aproximativ 100 000 de euro.
 
Cel de-al cincilea bărbat avea rolul să îi transporte la şi de la locul comiterii faptelor.
 
În momentul comiterii infracţiunilor, pentru nu alerta organele de poliţie, bănuiţii au distrus telefoanele mobile ale persoanelor vătămate.
 
Astfel, poliţiştii din cadrul Serviciului Investigaţii Criminale cu sprijinul luptătorilor Serviciului pentru Acţiuni Speciale au pus în executare 6 mandate de percheziţie la domiciliile persoanelor bănuite de comiterea faptelor, ocazie cu care au fost ridicate arme albe, cagule, telefoane mobile, medii de stocare precum şi un autoturism, asupra acestor bunuri urmând a se lua măsuri asiguratorii în vederea recuperării prejudiciului cauzat.
 
Cei cinci bărbaţi au fost reţinuţi pe bază de ordonanţe, urmând ca la data de 19.04.2016 să fie prezentaţi instanţei de judecată cu propunere de arestare preventivă.
 
Activitatea a beneficiat de sprijinul S.I.P.I. și S.O.S. Constanța.

 

UPDATE2, ora 10.35:


Josepf Rivas a fugit din Regatul Unit al Marii Britanii după ce a comis o crimă şi a ajuns în România unde a făptuit-o pe cea de-a doua în 2013. Are 37 de ani și a fost deja condamnat în România la trei ani de închisoare, iar în Marea Britanie la închisoare pe viaţă. Procesul lui Rivas s-a terminat la sfârşitul lunii decembrie 2013. A încercat să se sustragă condamnării, însă nu i-a mers.
În urma unor informaţii, oamenii legii au stabilit că Rivas locuia cu chirie într-un apartament de pe strada Soveja, din Constanţa. În 2006, el a venit pentru prima dată în România. S-a împrietenit cu o fată din comuna constănţeană Ciobanu, iar în 2007 a revenit pentru a-şi vedea iubita.
În februarie 2008, Rivas a decis să se stabilească în România pentru o perioadă mai lungă şi a obţinut toate actele legale necesare şederii în ţara noastră. Ulterior, s-a angajat ca agent de pază la o firmă, care asigura servicii de pază şi protecţie în Portul Constanţa. În 2008, englezul, însoţit de Marius Gabriel Ţupac, se aflau în control în zona porţii nr. 3 a Portului Constanţa. Rivas a început să se certe cu Ainur Suliman, agent de pază la aceeaşi societate. După un schimb dur de replici, Rivas i-a dat o lovitură puternică în zona capului cu piciorul, în urma căreia Ainur a căzut la pământ, în stare de inconştienţă. Atunci au aflat polițiștii români că se sutrăgea rigorilor legii din țara sa. 
După ce a fost căutat mai multe luni, Rivas a fost prins în aprilie 2009 şi încarcerat, însă a fost eliberat de magistraţii Curţii de Apel Constanţa care au considerat că nu reprezintă un pericol public. În septembrie 2009, el a fost condamnat în Marea Britanie la închisoare pe viaţă. 
Practic, Rivas a fost condamnat în Anglia pentru lovituri cauzatoare de moarte şi la noi închisoare pentru tâlhărie.


Remus Vasile Arvatu, de 23 de ani, este o cunoștință mai veche a oamenilor legii. În noaptea de 3 spre 4 martie 2007, agentul Alexandru Chiriac din cadrul Poliţiei Agigea a observat un autoturism Dacia 1400 care se deplasa pe o stradă din Lazu. Mașina i-a atras atenția deoarece nu avea număr de înmatriculare în partea din faţă.
Poliţistul a plecat în urmărirea autoturismului, condus de Tudor Florin Demostene, de 17 ani, în dreapta căruia se afla Remus Vasile Arvatu. Cei doi au oprit în faţa locuinţei părinţilor lui Demostene. Polițistul a coborît și el din maşină şi i-a cerut şoferului Daciei să se legitimeze. Acest lucru l-a enervat teribil pe Arvatu, care a ieşit din autoturism, a apucat o bâtă de lângă un gard şi a spart parbrizul maşinii. Remus Arvatu s-a repezit apoi spre agentul Chiriac, pe care l-a lovit cu bâta peste braţul drept. Sub ameninţarea armei, tânărul violent s-a oprit din lovituri, după care a fost imobilizat de agentul de poliție. Dus în faţa judecătorilor, s-a considerat că tînărul Arvatu nu reprezintă pericol public, aşa că a fost lăsat l-au lăsat liber. Ulterior, el a fost condamnat la doi ani de închisoare cu suspendare, fiind lăsat liber pe străzi, întrucît nu a fost considerat “pericol pentru siguranţa publică”.
Anul trecut, Arvatu a atacat, în plină stradă, în Agigea, un bărbat de 54 de ani, l-a tăiat pe faţă şi pe gît de mai multe ori cu un cuţit, l-a deposedat de 26 lei, două pachete de ţigări şi o geacă.
La începutul acestui an, un polițist și un jandarm au fost nevoiți să facă uz de armă pentru a-l prinde pe Arvatu. Se întâmpla în localitatea Eforie Nord, acolo unde oamenii legii au observat un autoturism marca BMW, cu numere de înmatriculare de Bulgaria, la bordul căruia erau patru bărbați. Oamenii legii au decis să oprească vehiculul pentru verificări, însă şoferul aflat la volanul BMW-ului, nimeni altul decât Remus Arvatu, a apăsat pedala de accelerație. A început o urmărire ca în filme, în timpul căreia jandarmul și polițistul care încercau să oprească BMW-ul au tras nu mai puțin de 18 focuri de armă, în plan vertical, pe DN2 A. În timpul cursei nebunești, Arvatu ar fi acroșat în două rânduri mașina Poliției, în încercarea de a o scoate de pe șosea. Într-un final, oamenii legii au reușit să blocheze BMW-ul și să-l captureze pe șofer, în zona comunei Agigea. Ceilalți trei indivizi aflați la bord au reușit, însă, să fugă.
 

UPDATE, ora 09.40:


Poliţiştii au documentat activitatea infracţională a autorilor faptei, aceştia fiind identificaţi în persoana numiţilor:
-STOICA MARIUS, persoană arestată şi condamnată în altă cauză
-ARVATU REMUS VASILE, persoană arestată şi condamnată în altă cauză
-RIVAS JOSEPF, cetăţean britanic cu reşedinţa în România (în fotografie)
-COSTACHE CLAUDIU
-AMET ŞENOL
au fost efectuate un nr. de şase percheziţii la domiciliul acestora, ocazie cu care au fost ridicate arme albe, cagule, telefoane mobile şi diverse medii de stocare.
 
Pe numele celor de mai sus , au fost emise ordonanţe de reţinere pentru 24 ore, pentru comiterea infracţiunilor de tâlhărie calificată, lipsire de libertate în mod ilegal, distrugere şi violare de domiciliu, urmând ca în ziua de 19.04.2016 să fie prezentaţi Parchetului de pe lângă Judecătoria Constanţa cu propunere de arestare preventivă.
 
Urmareste-ne pe Google News
Urmareste-ne pe Grupul de Whatsapp

Ti-a placut articolul?

Comentarii