Fondul Documentar Dobrogea de ieri și de azi
BIBLIOTECA VIRTUALĂ
Ziua Constanta
03:48 25 04 2024 Citeste un ziar liber! Deschide BIBLIOTECA VIRTUALĂ

Percheziţii în Constanţa la contrabandiştii de produse petroliere

ro

18 Oct, 2012 12:57 1451 Marime text

Procurorii Direcţiei de Investigare a Infracţiunilor de Criminalitate Organizată şi Terorism – Serviciul Teritorial Iaşi, împreună cu ofiţeri de poliţie judiciară din cadrul B.C.C.O. Iaşi si BCCO Bacău, au destructurat un grup infracţional organizat, constituit din 35 de persoane, ce  acţiona pe raza judeţelor Iaşi si Bacău, specializat în săvârşirea infracţiunilor de contrabandă cu produse petroliere, evaziune fiscală şi spălare de bani.

56 de percheziţii

Sunt efectuate 56 de percheziţii domiciliare, la locuinţele învinuiţilor precum si la sediile unor societăţi comerciale de pe raza municipiului Bucureşti şi a judeţelor Iaşi, Bacău, Prahova, Bistriţa Năsăud şi Constanţa.
Membrii grupării au obţinut beneficii financiare substanţiale, utilizând un număr de 32 de societăţi comerciale pentru efectuarea de operaţiuni  ilegale cu  produse  petroliere.

Învinuiţii au  derulat operaţiuni de import din Bielorusia în România de produse petroliere accizabile - motorina, declarate vamal de către importator ca fiind combustibil pentru încălzit, în scopul sustragerii de la plata accizelor şi taxelor vamale datorate statului.
Liderii grupării, prin intermediul a 7 societăţi comerciale din municipiile Bacău, Iaşi si Bucureşti, au comercializat fără documente legale a importante cantităţi de  motorină, aceste societăţi înregistrând achiziţii şi respectiv livrări fictive de combustibil lichid uşor - C.L.U. si motorină, de la şi către firme tip „fantomă“.
In aceasta modalitate a fost introdusa in tara cantitatea de aproximativ 3500 tone motorina, prejudiciul cauzat prin activitatea infracţionala ca urmare a neplăţii taxelor aferente  fiind  estimat la suma de 1.500.000 de euro.




Urmareste-ne pe Google News
Urmareste-ne pe Grupul de Whatsapp

Ti-a placut articolul?

Comentarii