Fondul Documentar Dobrogea de ieri și de azi
BIBLIOTECA VIRTUALĂ
Ziua Constanta
12:27 19 04 2024 Citeste un ziar liber! Deschide BIBLIOTECA VIRTUALĂ

UPDATE Percheziții în Constanţa, Giurgiu, Bucureşti şi Ilfov

ro

14 Sep, 2015 08:20 1550 Marime text
 
Poliţiştii din Ilfov efectuează în această dimineață şase percheziţii şi pun în aplicare şase mandate de aducere în Constanţa, Giurgiu, Bucureşti şi Ilfov la domiciliile persoanelor vizate și la sedii ale societăților comerciale administrate de acestea, pentru destructurarea unei grupări specializate în fraude economice în domeniul transportului internaţional de marfă, au precizat, pentru Agerpres surse din IPJ Ilfov.
 
Potrivit unui comunicat de presă, din cercetări a reieșit că, în perioada 2013-2014, reprezentanții unei firme, cu obiect de activitate transportul internațional de marfă, ar fi înregistrat în contabilitate cheltuieli fictive pentru prestări servicii și achiziții de consumabile auto, pentru a diminua baza impozabilă și pentru a eluda plata taxei pe valoare adăugată și a impozitului pe profit.
 
În urma investigațiilor s-a stability de seamenea, că facturile fiscale false, evidențiate în contabilitatea agentului economic, ar proveni de la societăți comerciale de tip fantomă.
 
Astfel, conform aceleiași surse, prejudiciul cauzat bugetului de stat este estimat, până în prezent, la 500.000 de euro.
 
Însă cercetările vor continua pentru documentarea întregii activități infracționale, sub coordonarea procurorilor din cadrul Parchetului de pe lângă Tribunalul Ilfov.
 

UPDATE, 12.10:

Potrivit reprezentanților Parchetului de pe lângă Tribunalul Ilfov, unul din locurile în care s-au efectuat percheziții, a fost la sediul unei societăți din județul Constanța. 
 
Urmareste-ne pe Google News
Urmareste-ne pe Grupul de Whatsapp

Ti-a placut articolul?

Comentarii