Fondul Documentar Dobrogea de ieri și de azi
BIBLIOTECA VIRTUALĂ
Ziua Constanta
18:00 16 04 2024 Citeste un ziar liber! Deschide BIBLIOTECA VIRTUALĂ

Percheziții în Capitală și în mai multe județe printre care și Constanța. 11 persoane, reținute pentru înșelăciune și spălare de bani

ro

20 Mar, 2019 17:36 1583 Marime text
Polițiștii de combatere a criminalității organizate din Galați, sub coordonarea procurorilor D.I.I.C.O.T., au efectuat 18 percheziții domiciliare în București și în 4 județe (Timiș, Constanța, Dolj și Bihor), într-un dosar penal de înșelăciune cu consecințe deosebit de grave și spălare de bani.
 
În fapt, cei în cauză ar fi utilizat societăți comerciale prin care ar fi achiziționat mărfuri pe care nu le-ar mai fi achitat.  Ulterior, produsele ar fi fost vândute la 50% din valoarea lor reală, în scopul obținerii de venituri rapide în interesul membrilor grupării.
 
La data de 17 martie a.c., în urma perchezițiilor efectuate la locuințele membrilor grupării infracționale, au fost ridicate și indisponibilizate 30 de terminale mobile, 50.000 de lei, 24.700 de euro, 4 laptopuri, 2 tablete, 3 stick-uri, precum şi documente de proprietate asupra unor bunuri imobile, în vederea instituirii măsurii sechestrului asigurător.
 
Prejudiciul cauzat prin activitatea infracțională este de aproximativ 4.000.000 de lei.
 
La sediul D.I.I.C.O.T. -  S.T. Galați, au fost conduse 28 de persoane, în vederea audierii.
 
Faţă de 11 persoane, a fost luată măsura reţinerii pentru 24 de ore, acestea urmând a fi prezentate  Tribunalului Galaţi, cu propunere de arestare preventivă. Instanța de judecată a emis 9 mandate de arestare preventivă și a dispus măsura controlului judiciar față de 3 persoane.
 
Acțiunea a beneficiat de sprijinul  de specialitate al Direcției Operațiuni Speciale, cu participarea polițiștilor specializați în combaterea criminalității organizate din Timișoara, Constanța, Craiova și Oradea și al jandarmilor.
 
Urmareste-ne pe Google News
Urmareste-ne pe Grupul de Whatsapp

Ti-a placut articolul?

Comentarii