Fondul Documentar Dobrogea de ieri și de azi
BIBLIOTECA VIRTUALĂ
Ziua Constanta
14:55 28 03 2024 Citeste un ziar liber! Deschide BIBLIOTECA VIRTUALĂ

Evaziune de 1,5 miliarde de lei Percheziţii în Bucureşti şi zece judeţe

ro

10 Mar, 2015 08:14 888 Marime text
În această dimineață, polițiștii specializați în investigarea criminalității economice efectuează 61 de percheziții la persoane bănuite de evaziune fiscală și spălare de bani. 49 de persoane vor fi conduse la poliție, pentru audieri.
 
Sub coordonarea Direcției de Investigare a Criminalității Economice din cadrul Inspectoratului General al Poliției Române, poliţiştii din cadrul Inspectoratului de Poliție Județean Mehedinţi efectuează 61 de percheziţii la persoane bănuite de evaziune fiscală și spălare de bani.

Descinderile ar viza şi firmele omului de afaceri Georgică Cornu, dar şi ale partenerilor lui de afaceri.
 
Perchezițiile se desfășoară pe raza municipiului Bucureşti și a 10 judeţe (Mehedinţi, Timiş, Arad, Bihor, Hunedoara, Gorj, Caraş-Severin, Vâlcea, Dolj și Dâmboviţa), la locuinţele unor persoane bănuite de săvârşirea infracţiunilor de evaziune fiscală şi spălare de bani şi la sediile sociale ale societăţilor administrate de acestea, urmând a fi puse în aplicare 49 de mandate de aducere.
 
Din cercetări, a rezultat faptul că, în perioada 2008-2014, 101 persoane, în calitate de asociaţi, administratori sau împuterniciţi ai 88 de societăţi comerciale, ar fi eludat obligaţiile fiscale.
 
De asemenea, aceştia sunt bănuiţi că ar fi dispus înregistrarea în contabilitate a mai multor facturi fiscale emise în baza unor operaţiuni comerciale fictive, reprezentând cheltuieli cu achiziţia de material de construcţii, piese şi componente auto, în valoare totală de peste 22,5 milioane de euro (peste 1 miliard de lei), pentru care ar fi dedus ilegal TVA şi ar fi diminuat artificial impozitul pe profit.
 
Prin aceste operaţiuni fictive, ar fi prejudiciat bugetul general consolidat cu peste 9 milioane de euro (peste 460 de milioane de lei).
 
Ulterior, prin intermediul societăţilor controlate, cei în cauză ar fi efectuat mai multe tranzacţii financiare, respectiv depuneri succesive de valori monetare, urmate de retrageri imediate sau de „rularea” acestor valori prin conturile bancare ale societăţilor. Astfel, aceştia ar fi disimulat provenienţa şi circulaţia banilor.
 
 
Urmareste-ne pe Google News
Urmareste-ne pe Grupul de Whatsapp

Ti-a placut articolul?

Comentarii