Fondul Documentar Dobrogea de ieri și de azi
BIBLIOTECA VIRTUALĂ
Ziua Constanta
22:25 18 04 2024 Citeste un ziar liber! Deschide BIBLIOTECA VIRTUALĂ

Percheziţii în Bucureşti şi cinci judeţe

ro

01 Mar, 2012 11:57 1284 Marime text

Procurorii DIICOT fac percheziţii la această oră la mai multe adrese din Capitală şi şapte judeţe.

Aceştia caută o reţea de proxeneţi alcătuită din 38 de suspecţi care au exploatat sexual 50 de tinere în Italia.

Procurorii spun că de pe urma fetelor răpite şi vândute câştigau între două şi tre mii de euro.

Procurorii sunt însoţiţi de poliţişti de la BCCOA.  

UPDATE

 

Comunicat DIICOT

Procurorii Direcţiei de Investigare a Infracţiunilor de Criminalitate Organizată şi Terorism – Structura Centrala efectuează 26 de percheziţii domiciliare – 18 în municipiul Bucureşti, câte două in municipiul Giurgiu, municipiul Brăila, judeţul Vrancea, una în municipiul Târgovişte şi una in judeţul Ilfov, vizând destructurarea unui grup infracţional organizat, constituit din 37 de persoane, cu vârste cuprinse între 20 şi 53 de ani.

  In fapt se retine ca, sub coordonarea liderului gruparii, invinuitul Stoica Marian, din municipiul Giurgiu, membrii gruparii au racolat peste 50 de victime, majore si minore, din judeţele Giurgiu, Dâmboviţa, Olt şi Vrancea, pe care, prin ameninţări şi violenţe, le-au exploatat sexual prin obligarea la practicarea prostituţiei în Italia - regiunile Milano, Calabria-Rosarno şi Messina, dar si in municipiul Bucureşti.

        O parte din victime au fost racolate prin înşelăciune, respectiv prin  promisiunea asigurarii unor locuri de muncă în Italia, iar altele au fost cumpărate, cu sume cuprinse între 2000 şi 3000 de euro de la alti membri ai gruparii.

         Membrii gruparii au obtinut din activitatea infractionala beneficii financiare substantiale, de ordinul sutelor de mii de euro.

        La sediul  D.I.I.C.O.T. au fost aduse pentru audieri  30 de  persoane, fata de care se efectueaza cercetari pentru săvârşirea infracţiunilor de trafic de persoane şi trafic de minori,  prev. de art. 12, alin. 1 şi 2 lit. a  si art. 13  alin. 1 din Legea nr. 678/2001.

        Cercetarile au fost efectuate cu sprijinul ofiţerilor de poliţie judiciara din cadrul DCCO – Serviciul de Combatere a Traficului de Persoane, B.C.C.O. Bucuresti, SCCO Olt, SCCO Dambovita, BCCO Galati si lucratorilor din cadrul Jandarmeriei Romane.

 

 

Urmareste-ne pe Google News
Urmareste-ne pe Grupul de Whatsapp

Ti-a placut articolul?

Comentarii