Fondul Documentar Dobrogea de ieri și de azi
BIBLIOTECA VIRTUALĂ
Ziua Constanta
17:58 29 03 2024 Citeste un ziar liber! Deschide BIBLIOTECA VIRTUALĂ

Percheziţii în Bucureşti şi în judeţele Ilfov şi Prahova. Vizată, Fundația pentru Evaluare în Educație

ro

05 Mar, 2015 12:56 991 Marime text
La această oră, 60 de poliţişti din cadrul Direcţiei Generale de Poliţie a Municipiului Bucureşti – Serviciul de Investigare a Criminalităţii Economice, sub coordonarea procurorilor din cadrul Parchetului de pe lângă Tribunalul Bucureşti, desfăşoară 19 percheziţii în Bucureşti şi în judeţele Ilfov şi Prahova, într-un dosar penal având ca obiect săvârşirea infracţiunilor de evaziune fiscală și delapidare.
 
Anchetatorii au probe că, în perioada 2008-2013, conducerea Fundației pentru Evaluare în Educație, având ca obiect de activitate organizarea unor concursuri şcolare, şi-au însuşit fondurile colectate din taxele de participare, nu au reţinut şi vărsat la bugetul de stat impozitele cu reţinere la sursă şi au înregistrat în contabilitatea fundaţiei cheltuieli fictive. Surse judiciare susțin că aceste concursuri erau organizate în toată țara, la înțelegere cu educatori și profesori.
 
„Prejudiciul produs prin săvârşirea infracţiunii de delapidare se ridică la suma de circa 7,6 milioane de lei. Prejudiciul produs bugetului de stat, prin ascunderea sursei impozabile şi înregistrarea achiziţiilor fictive se ridică la suma de circa 1,7 milioane de lei. În cauză au fost emise 29 de mandate de aducere pe numele mai multor persoane, ce urmează să fie aduse la sediul D.G.P.M.B. în vederea continuării cercetărilor”, se arată într-un comunicat al Poliției Capitalei.
 
Sesizarea a fost făcută de către ANAF – Direcţia Generală Antifraudă Fiscală. Activităţile au fost desfăşurate beneficiind de sprijinul tehnic de specialitate al Serviciului Român de Informaţii.
Urmareste-ne pe Google News
Urmareste-ne pe Grupul de Whatsapp

Ti-a placut articolul?

Comentarii