Fondul Documentar Dobrogea de ieri și de azi
BIBLIOTECA VIRTUALĂ
Ziua Constanta
09:45 18 04 2024 Citeste un ziar liber! Deschide BIBLIOTECA VIRTUALĂ

Percheziţii domiciliare pentru destructurarea unui grup specializat în trafic de minori

ro

13 Apr, 2016 13:59 992 Marime text
 
Ieri, procurorii din cadrul D.I.I.C.O.T.- Biroul Teritorial Vrancea împreună cu ofiţeri de poliţie judiciară din cadrul Serviciului de Combatere a Criminalităţii Organizate Vrancea au efectuat un număr de cinci  percheziţii domiciliare pe raza municipiului Focşani şi a judeţului Vrancea în cadrul unei acţiuni vizând destructurarea  unui grup infracţional organizat specializat în săvârşirea infracţiunii  de trafic de minori.
 
În cauză există suspiciunea rezonabilă că, începând cu anul 2015 si până în prezent, inculpaţii  Dimofte Viorela, Lupu Cornel, Macovei Cezar şi Ilea Alin Cristian  au racolat mai multe minore de pe raza judeţului Vrancea, iar ulterior, prin constrângere, inducere în eroare şi profitând de starea de vulnerabilitate,  le-a  obligat la practicarea prostituţiei.
 
Pentru atragerea clienţilor, inculpaţii au postat anunţuri pe internet sub titulatura „escortă Focşani” la care erau ataşate fotografii în poziţii indecente ale victimelor minore.
 
Inculpaţii  au fost surprinși în flagrant în timp ce încasau sume de bani şi supravegheau două minore, în vârstă de 17 respectiv 16 ani  care erau obligate să întrețină relații sexuale cu diverși clienți.
 
 Cu ocazia percheziţiilor au fost ridicate de bunuri folosite de inculpaţi la folosirea infracţiunilor, precum şi o sumă de bani de aproximativ 1300 lei provenită din activitatea infracţională, în total sumele de bani rezultate din această activitate infracţională fiind în cuantum de aproximativ 100.000 lei.
 
Astăzi, s-au emis ordonanţe de reţinere pentru 24 de ore pentru cei patru inculpaţi, urmând să fie prezentaţi Tribunalului Vrancea cu propunere de arestare preventivă.
Urmareste-ne pe Google News
Urmareste-ne pe Grupul de Whatsapp

Ti-a placut articolul?

Comentarii