Fondul Documentar Dobrogea de ieri și de azi
BIBLIOTECA VIRTUALĂ
00:03 20 04 2019 Citeste un ziar liber! Deschide BIBLIOTECA VIRTUALĂ

Percheziţii de amploare la persoane bănuite de înşelăciuni prin metoda “Accidentul”

ro

15 Oct, 2015 10:34 641 Marime text
Poliţiştii din Bistriţa-Năsăud efectuează, la această oră, mai multe percheziţii domiciliare pe raza municipiului Bucureşti, a judeţelor Ilfov şi Vâlcea, precum şi într-un penitenciar, pentru destructurarea unei grupări infracţionale specializate în înşelăciuni prin metoda “Accidentul”. La acţiune au participat şi poliţişti din cadrul inspectoratelor de poliţie judeţene Hunedoara, Mehedinţi şi Dolj.
17 persoane, cu vârste cuprinse între 20 şi 51 de ani, sunt bănuite că în perioada august 2015-octombrie 2015 ar fi indus în eroare 7 persoane vătămate, din judeţele Bistriţa-Năsăud, Dolj şi Mehedinţi, prezentându-se ca fiind poliţişti, avocaţi sau medici, solicitând sume de bani, pentru soluționarea unor cazuri în care ar fi fost implicate rude ale acestora. De asemenea, şase persoane încarcerate în penitenciar vor fi transferate  în Centrul de Arest şi Reţinere Preventivă, din cadrul Inspectoratului de Poliţie Judeţean Bistriţa-Năsăud.
Prejudiciul cauzat a fost estimate la peste 40.000 de lei.
În aceeaşi cauză, la data de 13 octombrie, au fost transferate din penitenciar încă două persoane din Centrul de Arest şi Reţinere Preventivă al Inspectoratului de Poliţie Judeţean Hunedoara. Activităţile se desfăşoară cu sprijinul reprezentanţilor Administrației Naționale a Penitenciarelor.
Acţiunea beneficiază de sprijinul de specialitate al Direcției Operațiuni Speciale din cadrul Inspectoratului General al Poliţiei Române.
 

Ti-a placut articolul?

Comentarii