Fondul Documentar Dobrogea de ieri și de azi
BIBLIOTECA VIRTUALĂ
Ziua Constanta
16:00 16 04 2024 Citeste un ziar liber! Deschide BIBLIOTECA VIRTUALĂ

Percheziții de amploare în București și alte șapte județe

ro

02 Mar, 2016 10:00 1443 Marime text
 
La această oră, polițiștii din Mureș efectuează 82 de percheziții domiciliare, în șapte judeţe şi în Bucureşti, la un grup de persoane bănuite de săvârşirea de infracţiuni de evaziune fiscală, delapidare şi spălare de bani.
 
Astfel, astăzi, 169 de poliţişti, sprijiniţi de 117 jandarmi, sub coordonarea   procurorului de caz, din cadrul Parchetului de pe lângă Tribunalul Mureş, desfăşoară cele 82 de percheziţii în judeţele Mureş, Harghita, Covasna, Cluj, Braşov, Galaţi, Sibiu şi în Bucureşti.
 
Din cercetări a reieşit faptul că, în perioada 2014 - 2015, mai multe persoane din judeţele Mureş şi Harghita,  prin intermediul unor cetăţeni maghiari, ar fi înfiinţat trei societăţi comerciale de tip fantomă prin intermediul cărora ar fi furnizat documente justificative unor agenţi economici beneficiari, cu scopul sustragerii de la plata TVA aferentă şi a impozitului pe profit datorat statului şi a însuşirii respectivelor sume de bani.
 
După înființarea societăților, cetățenii maghiari se întorceau în țara de origine, firmele fiind folosite de persoanele bănuite, în activitatea infracțională.
 
Valoarea prejudiciului cauzat prin săvârşirea acestor fapte este de aproximativ 15.000.000 de lei.
 
În urma percheziţiilor, urmează a fi puse în aplicare peste 30 de mandate de aducere a unor persoane, în vederea continuării cercetărilor.
 
Acţiunea beneficiază de suportul de specialitate al Serviciului Român de Informaţii.
 
De asemenea, la acțiune participă și poliţişti din cadrul Brigăzii de Combatere a Criminalităţii Organizate Mureş.



Sursa foto: bucurestifm.ro
Urmareste-ne pe Google News
Urmareste-ne pe Grupul de Whatsapp

Ti-a placut articolul?

Comentarii