Fondul Documentar Dobrogea de ieri și de azi
BIBLIOTECA VIRTUALĂ
Ziua Constanta
16:16 18 04 2024 Citeste un ziar liber! Deschide BIBLIOTECA VIRTUALĂ

Percheziții ale procurorilor DIICOT în județul Constanța într-un dosar de trafic de droguri. Doi suspecți au fost reținuți

ro

12 Oct, 2017 14:00 2699 Marime text
La data de 10.10.2017, procurorii Direcţiei de Investigare a Infracţiunilor de Criminalitate Organizată şi Terorism - Biroul Teritorial Tulcea au dispus reţinerea pentru o perioadă de 24 de ore a inculpaților E.E.A.C, cetățean englez, și B.L. pentru săvârşirea infracţiunilor de trafic de droguri de risc.

În  cauză există suspiciunea rezonabilă că în cursul lunii iunie 2017 inculpatul E.E.A.C., cu ajutorul inculpatului B.L., a înființat o cultură de cannabis indoor, cu scopul comercializării drogurilor obținute.
 
 În urma efectuării a 2 percheziții domiciliare (în judeţele Tulcea și Constanța) la imobilul situat în comuna Dăeni, județul Tulcea a fost identificată o cultură de cannabis, amenajată cu sistem de iluminare şi încălzire specială pentru creşterea plantelor, compusă din 53 de plante de cannabis, în diferite stadii de dezvoltare, dintre care 19 cu inflorescență, precum și diferite cantități de cannabis, în total 6.768,81 grame masă verde şi uscată.
 
În autovehiculul inculpatului B.L. a fost găsită cantitatea de aproximativ 5 grame de cannabis.
 
În urma percheziționării unui colet ridicat de la o firmă de curierat, destinat inculpatului B.L., au fost identificate 65  semințe de cannabis.
 
Totodată, cu ocazia perchezițiilor efectuate în cauză au fost ridicate sume de bani, telefoane, HDD-uri și tablete.
 
La data de 11.10.2017, la  solicitarea DIICOT – Biroul Teritorial Tulcea, Tribunalul Tulcea a dispus arestarea preventivă la domiciliu pe o durată de 30 de zile, față de ambii inculpați.
 
Acţiunea a fost efectuată împreună cu ofiţeri de poliţie judiciară din cadrul S.C.C.O. Tulcea și B.C.C.O. Constanța.
 
Suportul de specialitate a fost asigurat de către Direcția de Operațiuni Speciale.
 
Acţiunea a fost efectuată cu sprijinul I.P.J. Tulcea.
 

”Facem precizarea că pe întreg parcursul procesului penal, suspecţii şi inculpaţii beneficiază de drepturile şi garanţiile procesuale prevăzute de Codul de procedură penală, precum şi de prezumţia de nevinovăţie” - au transmis procurorii DIICOT. 

 
  
 
Urmareste-ne pe Google News
Urmareste-ne pe Grupul de Whatsapp

Ti-a placut articolul?

Comentarii