Fondul Documentar Dobrogea de ieri și de azi
BIBLIOTECA VIRTUALĂ
Ziua Constanta
03:42 19 04 2024 Citeste un ziar liber! Deschide BIBLIOTECA VIRTUALĂ

Percheziţii ale poliţiştilor de frontieră în judeţul Constanţa pentru destructurarea unei reţele de falsificatori de documente de identitate

ro

26 Mar, 2015 14:57 2498 Marime text
Poliţiştii de frontieră din cadrul Gărzii de Coastă, sub coordonarea procurorilor din cadrul Parchetului de pe lângă Curtea de Apel Constanţa, au organizat un flagrant, reţinând un cetăţean român care încerca să comercializeze unui investigator sub acoperire o carte de identitate falsă şi au participat la 5 descinderi domiciliare în Constanţa şi Ovidiu pentru destructurarea unei retele de falsificatori de documente.

Poliţişti de frontieră din cadrul Gărzii de Coastă, sub directa coordonare a procurorilor din cadrul Parchetului de pe lângă Curtea de Apel Constanţa, cu suportul de specialitate al Departamentului de Informatii si Protectie Interna, au iniţiat un complex de măsuri informativ - operative în vederea depistării în flagrant a unui cetăţean român, O.Petrisor, în vârstă de 32 ani, din Constanţa, despre care se deţineau informaţii că este seful unei retele care se ocupa cu falsificarea unor documente.

Din datele obţinute de poliţiştii de frontieră a rezultat faptul că cetăţeanul O.Petrisor primea „comenzi” în vederea falsificării unor carti de identitate, documente de calatorie, certificate de inmatriculare pentru autoturisme, permise de conducere, preţul practicat de acesta fiind intre 500 de lei si 150 euro. Banii câştigaţi de acesta erau investiţi pentru achiziţionarea  unor  bijuterii din aur.

Astfel, în data de 24 martie, pe drumul european E 87, intre localitatile Constanta si Ovidiu, s-a organizat flagrantul, persoana in cauza fiind retinuta de politistii de frontiera în timp ce preda unui investigator sub acoperire o carte de identitate falsă şi primea in schimb suma 600 lei.

Tot în data de 24 martie, poliţiştii de frontieră, sub directa coordonare a procurorilor din cadrul Parchetului de pe lângă Curtea de Apel Constanţa, au pus în aplicare cinci mandate de percheziţie în localităţile Ovidiu şi Constanţa, în urma cărora au fost ridicate, în vederea continuării cercetărilor, mai multe fotografii ale unor persoane, echipamente I.T., certificate de inspecţie tehnică, certificate de înmatriculare şi tichete de inspecţie tehnică, toate purtând însemnele autorităţilor din R. Bulgaria, bijuterii din aur şi suma de 1.042 lei.

La sediul Parchetului de pe lângă Curtea de Apel Constanţa au fost duse la audieri 8 persoane, în cauză s-a întocmit dosar penal sub aspectul săvârşirii infracţiunilor „fals material în înscrisuri oficiale ” faptă prevăzută şi pedepsită de art. 320 alin.1 din C.P., „spălare de bani” prin dobândirea, deţinerea sau folosirea de bunuri, faptă prevăzută şi pedepsită de art. 29 alin.1 din Legea 656 / 2002, iar la data de 25.03.2015, a fost dispusă de către Tribunalul Constanţa, arestarea preventivă pentru o perioadă de 30 zile faţă de O.Petrişor, celelalte persoane fiind cercetate în stare de libertate.
 
Urmareste-ne pe Google News
Urmareste-ne pe Grupul de Whatsapp

Ti-a placut articolul?

Comentarii

  • mihaela 26 Mar, 2015 20:03 Felicitări!!!!! Și succes în continuare.