Fondul Documentar Dobrogea de ieri și de azi
BIBLIOTECA VIRTUALĂ
Ziua Constanta
16:46 28 03 2024 Citeste un ziar liber! Deschide BIBLIOTECA VIRTUALĂ

Pentru lucrările finanţate din fonduri europene RAJA întrerupe furnizarea apei potabile

ro

15 Sep, 2014 09:51 1416 Marime text
Pentru executarea lucrărilor de racordare a noului tronson din magistrala de alimentare cu apă din stațiunea Mamaia, la sistemul centralizat de distribuție, lucrări executate în cadrul Programului Operațional Sectorial de Mediu, SC RAJA SA este nevoită să întrerupă furnizarea apei potabile, miercuri 17 septembrie 2014, în intervalul 00.00 – 16.00.

Potrivit RAJA, vor fi afectați de lipsa apei potabile consumatorii din:
- Perimetrul delimitata de străzile Aurel Vlaicu – Al. Lăpușneanu  - Aleea Lotus – Cișmelei – Dispensarului – Aurel Vlaicu și punctul termic nr.142;
- Abonații de pe b-dul Aurel Vlaicu, pe tronsonul delimitat de intersecțiile cu bulevardele Tomis și Alexandru Lăpușneanu, precum și cei de pe străzile adiacente: Diamantului, Smarandului, Opalului, Perlei și Aleea Universității;
- Aleea Hortensiei cu punctul termic numărul 45;
- Satul de Vacanță și Complexul Dobrogea;
- Zonele Mamaia Nord, Hanul Piraților, Mamaia Sat, Tabăra de Copii Năvodari;
- Zona Industrială Midia cu unitățile militare și Ecluza Năvodari.

Pe perioada executării lucrărilor de racordare la noua conductă, SC RAJA SA va efectua manevrele de vane necesare pentru a asigura alimentarea cu apă la o parte din abonați, prin conducta de siguranță de 200 mm. Astfel, se va realiza furnizarea apei potabile cu presiuni scăzute pentru consumatorii din stațiunea Mamaia, informează reprezentanţii societăţii.

Lucrările executate fac parte din POS Mediu, contractul de lucrări “Extindere Reţele apă/canal Mamaia şi înfiinţarea a 4 staţii de pompare noi – ape uzate – localitatea Constanţa”, în valoare de 20,47 milioane lei, din care SC RAJA SA asigură o cofinațare de 5,86 milioane lei. În cadrul acestui proiect, magistrala de distribuție apă din stațiunea Mamaia, a fost înlocuită în totalitate, pe o lungime de 10 kilometri, conducta existentă având o vechime de aproape 50 de ani.

"Ne cerem scuze față de abonații afectați și îi asigurăm că echipele de intervenție care execută lucrările vor face tot posibilul pentru finalizarea intervențiilor și reluarea furnizării apei potabile în cel mai scurt timp. Totodată, rugăm toţi consumatorii afectaţi de această oprire să-şi asigure rezerva minimă de apă pentru consum şi uz casnic pe perioada întreruperii furnizării apei.", transmit reprezentanţii RAJA.
Urmareste-ne pe Google News
Urmareste-ne pe Grupul de Whatsapp

Ti-a placut articolul?

Comentarii