Fondul Documentar Dobrogea de ieri și de azi
BIBLIOTECA VIRTUALĂ
Ziua Constanta
15:20 29 03 2024 Citeste un ziar liber! Deschide BIBLIOTECA VIRTUALĂ

Pentru că expiră la 1 august Parlamentul are la dispoziție doar 45 de zile să corecteze legea privind arestul la domiciliu

ro

22 Jun, 2015 22:42 1239 Marime text
Curtea Constituțională a României (CCR) a blocat legea arestului la domiciliu, lege care trebuie modificată de Parlament până la 1 iulie. "Curtea a constatat că, prin omisiunea legiuitorului de a reglementa în cuprinsul acestui articol termenul şi durata maximă a măsurii preventive a arestului la domiciliu (...) sunt încălcate dispoziţiile constituţionale cuprinse în art. 23 – libertatea individuală, art. 25 – libera circulaţie, art. 26 - viaţa intimă, familială şi privată, art. 39 - libertatea întrunirilor, art. 41 - munca şi protecţia socială a muncii şi, respectiv în art. 53 - restrângerea exerciţiului drepturilor sau libertăţilor fundamentale", precizează CCR.
Potrivit magistraților constituționali, parlamentarii au la dispoziţie 45 de zile să o corecteze. Dar cum aleșii intră în vacanță la 1 iulie, ei trebuie să rezolve problema arestului la domiciliu până atunci, având în vedere că se vor întoarce abia în toamnă. În caz contrar, legea arestului la domiciliu devine inaplicabilă. În prezent, legea arestului la domiciliu nu este funcțională. A funcționat un an și jumătate arestul la domiciliu, fără a fi stabilită o limită maximă a mandatului, cum este în cazul arestării preventive. În cazul unei pedepse definitive, arestul la domiciliu, la fel ca și arestul preventiv se scade din pedeapsă.
 
Urmareste-ne pe Google News
Urmareste-ne pe Grupul de Whatsapp

Ti-a placut articolul?

Comentarii