Fondul Documentar Dobrogea de ieri și de azi
BIBLIOTECA VIRTUALĂ
Ziua Constanta
21:10 16 04 2024 Citeste un ziar liber! Deschide BIBLIOTECA VIRTUALĂ

Pentagonul anunţă creşterea prezenţei militare în România

ro

02 Feb, 2016 07:11 1729 Marime text
Secretarul american al Apărării, Ashton Carter, urmează să prezinte, astăzi, proiectul de buget al Pentagonului pentru 2017, cu finanțări suplimentare pentru a lupta împotriva grupării Statul Islamic.
 
Bugetul va include numeroase „fonduri pentru operațiuni în străinătate", cu scopul de a finanța operațiunile sale în Afganistan și lupta împotriva grupării SI, notează romaniatv.net. Ashton Carter a menționat că secretarul Apărării va anunța o întărire a prezenței militare americane în Europa de Est, în special în Estonia și România, pentru a face față amenințării ruse.
 
Ashton Cater să pregătește, de asemenea, să dezvăluie noi aparate care până în prezent au fost strict secrete, mici drone capabile să zboare în formație, potrivit unui responsabil din cadrul Pentagonului.
 
Bugetul va detalia, totodată, planurile Pentagonului pentru avionul de atac la sol A-10: acest aparat dezvoltat în anii 1970 urma să fie retras, dar a devenit un instrument foarte prețios în lupta împotriva jihadiștilor și cariera sa va fi astfel prelungită.
 
Sursa foto: stirileprotv.ro    
Urmareste-ne pe Google News
Urmareste-ne pe Grupul de Whatsapp

Ti-a placut articolul?

Comentarii