Fondul Documentar Dobrogea de ieri și de azi
BIBLIOTECA VIRTUALĂ
Ziua Constanta
14:52 25 04 2024 Citeste un ziar liber! Deschide BIBLIOTECA VIRTUALĂ

Deputat PC, către Ioan Rus Pensionarii au dreptul la călătorii gratuite cu CFR

ro

03 Apr, 2015 23:27 1979 Marime text
 
Deputatul PC de Maramureş, Cornelia Negruţ, îi cere ministrului Transportului Ioan Rus ca permisele de călătorie să fie gratuite pentru pensionari, informează paginadepolitica.ro.

Parlamentara conservatoare atrage atenția că în urma privatizării unor tronsoane de cale ferată, unele dintre firmele concesionare nu recunosc valabilitatea permiselor de călătorie eliberate de CFR, posesorii acestora, fiind obligaţi să plătească biletele pe traseele deservite de aceste societăţi.

„La licitarea acestor tronsoane, CFR avea minima obligaţie să prevadă în caietul de sarcini dreptul posesorilor de permise CFR să poată călători pe baza acestora, urmând ca periodic să se facă decontarea între cele două administraţii. Acest lucru se produce şi între companiile componente ale CFR, deoarece aceste permise gratuite totuşi sunt plătite între companii. Unii dintre pensionarii posesori ai permiselor de călătorie gratuită nu beneficiază şi de bilete de călătorie gratuită, care se elibereazăanual de către Casa Naţionala de Pensii. Fac menţiunea că nu toţi pensionarii CFR sunt supuşi acestei reguli, mulţi beneficiind şi de permise şi de bilete de la casă şi, de asemenea, consider că toţi pensionarii CFR ar trebui trataţi în mod unitar” a explicat Negruț, scrie paginadepolitica.ro.

Ea a subliniat și l-a întrebat în același timp pe Rus, că „Având în vedere că se preconizează preschimbarea biletelor rămase neutilizate în bonuri valorice pentru achiziţionarea de alimente, vă întreb cu respect domnule ministru, cum evaluaţi situaţia şi ce veţi face pentru ca permisele de călătorie CFR neutilizate să beneficieze de acelaşi regim, în sensul ca şi aceste permise să fie preschimbate în bonuri valorice?”.


Sursa: paginadepolitica.ro
Sursa foto: qmagazine.ro
Urmareste-ne pe Google News
Urmareste-ne pe Grupul de Whatsapp

Ti-a placut articolul?

Comentarii