Fondul Documentar Dobrogea de ieri și de azi
BIBLIOTECA VIRTUALĂ
Ziua Constanta
17:09 19 04 2024 Citeste un ziar liber! Deschide BIBLIOTECA VIRTUALĂ

Pensionarii ar putea încasa cea de-a 13-a pensie. Cine va beneficia de acest venit

ro

28 Aug, 2016 16:32 4260 Marime text
Proiectul celei de-a 13-a pensii se află pe masa parlamentarilor. Aleşii pregătesc dezbaterea unui proiect bombă care prevede introducerea acestui venit suplimentar ce urmează să fie acordat la cerere anual.

Parlamentarii, imediat ce se întorc din vacanţă, au în plan această propunere bombă, respectiv un proiect de lege care prevede introducerea celei de-a 13-a pensii, informează România TV.

De acest drept ar urma să beneficieze pensionarii care au drept de pesnie la un nivel sub salariul mediu brut, iar cea de-a 13-a pensie va fi acordată la cerere. Cuantul pensiei ar urma să fie, potrivit proiectului de lege, la nivelul unui salariu minim brut.

Inţiativa aparţine unui grup de 34 de parlamentari de la PSD şi UNPR (partid care a fost absorbit de PMP). Proiectul prevede acordarea anual, la cerere, a celei de-a 13-a pensie pentru persoanele cu o pensie sub nivelul salariului mediu brut pe economie şi care nu realizează alte venituri. Proiectul a fost respins de Senat şi va intra în dezbaterea Camerei Deputaţilor, ca for decizional.

sursa foto: ziare.com
Urmareste-ne pe Google News
Urmareste-ne pe Grupul de Whatsapp

Ti-a placut articolul?

Comentarii

  • Pauca Elena 01 Nov, 2016 16:16 Modelu de la alte tari asa am fost furati ani de voi
  • Silvia Voinea 24 Sep, 2016 14:54 As vrea sa stiu cand sa merg la Casa de Pensii pt.depunerea cererii pt.a primi a 13-a pensie. Venitul meu lunar este de 796 ron.