Fondul Documentar Dobrogea de ieri și de azi
BIBLIOTECA VIRTUALĂ
Ziua Constanta
14:29 23 04 2024 Citeste un ziar liber! Deschide BIBLIOTECA VIRTUALĂ

Pensiile şi asistenţa socială, o treime din cheltuielile bugetului pe 2014

ro

08 Dec, 2013 20:51 1030 Marime text

Pensiile şi asistenţa socială reprezintă o treime din cheltuielile bugetului pe 2014, iar următoarele sectoare prioritare vor fi sănătatea, educaţia şi transporturile, potrivit ministrului delegat pentru Buget, Liviu Voinea.

'Banii din bugetul pe 2014 se vor duce în economie şi se duc cu 10 miliarde de lei mai mult decât în acest an. Concret, o treime se duc în pensii şi asistenţă socială, iar următorul capitol prioritar este sănătatea, unde se duc peste 12% din cheltuielile totale. (...) Am propus o bugetare pe bază de performanţă în sănătate, în educaţie, în aceste domenii sensibile unde se solicită în permanenţă creşterea finanţării, adică stabilirea unor indicatori. Toate ţările din vest, ţările nordice, au aşa ceva. Vor fi contracte între Ministerul Finanţelor şi ministerele de resort prin care MFP se angajează că va creşte finanţarea, cu condiţia îndeplinirii unor indicatori de performanţă. În sănătate sunt două lucruri: unul este nivelul finanţării şi al doilea modul de utilizare al banilor, iar noi ceea ce putem controla este, în primul rând, nivelul finanţării. Vrem să avem mecanisme din ce în ce mai bune pentru că banii pot fi mai bine utilizaţi în unele sectoare', a declarat Liviu Voinea, într-o emisiune difuzată duminică de Pro TV.

Potrivit ministrului delegat pentru Buget, educaţia şi transporturile vor avea la egalitate aproape 10% la suta din cheltuielile totale din bugetul anului viitor.
Urmareste-ne pe Google News
Urmareste-ne pe Grupul de Whatsapp

Ti-a placut articolul?

Comentarii