Fondul Documentar Dobrogea de ieri și de azi
BIBLIOTECA VIRTUALĂ
Ziua Constanta
13:27 29 03 2024 Citeste un ziar liber! Deschide BIBLIOTECA VIRTUALĂ

Pe faleza Comandamentului Flotei Expoziţie de tehnică de luptă marină

ro

12 Aug, 2014 18:09 1281 Marime text
Evenimentele programate pentru Săptămâna Mării, la Constanţa, continuă astăzi în intervalul orar 18.00 – 21.00, pe faleza din faţa Comandamentului Flotei, anunţă Biroul de presă al Forţelor Navale Române. 
 
Direcţia Hidrografică Maritimă, singura autoritate naţională în domeniul hidrografiei va fi prezentă la eveniment cu o expoziţie de hărţi de navigaţie, cartea farurilor, avize pentru navigatori, instrumente pentru colectarea datelor hidrografice (gradiometru, Digital Global Position System - DGPS), precum şi cu o şalupă topografică.
 
Batalionul 110 Comunicaţii şi Informatică a pregătit o expoziţie statică în care vor fi expuse două staţii radio portabile şi o staţie de comunicaţii Panther, iar transmisioniştii marini vor iniţia publicul în tainele Alfabetului Morse în cadrul unui atelier interactiv. 
 
Militarii Batalionul de Infanterie Marină vor expune diferite armamente de infanterie şi artilerie. De asemenea, participanţii vor putea înţelege cum funcţionează aparatura optică pentru noapte a infanteriştilor marini şi vor învăţa tehnici de supravieţuire. 
 
Şcoala Militară de Maiştri Militari a Forţelor Navale va oferi publicului o expoziţie de machete de nave, iar elevii şcolii vor realiza noduri marinăreşti. Marinarii militari de la Flotila de Fregate vor prezenta materialele pe care le folosesc în lupta cu incendiile şi găurile de apă la bordul navelor. Doritorii pot testa echipamentul special destinat stingerii incendiilor.
 
Nu în ultimul rând, Fanfara Forţelor Navale va susţine un spectacol la Teatrul de Stat din Constanţa, începând cu ora 19.00. 
 
Sursa foto: resboiu.wordpress.com
Urmareste-ne pe Google News
Urmareste-ne pe Grupul de Whatsapp

Ti-a placut articolul?

Comentarii