Fondul Documentar Dobrogea de ieri și de azi
BIBLIOTECA VIRTUALĂ
23:10 20 04 2018 Citeste un ziar liber! Deschide BIBLIOTECA VIRTUALĂ

Pe autostrada A2 Bucureşti – Constanţa traficul rutier se desfăşoară în condiţii de ceaţă

ro

30 Jan, 2016 19:26 985 Marime text
 
Administraţia Naţională de Meteorologie a emis trei atenţionări nowcasting referitoare la ceaţă, care determină scăderea vizibilităţii local sub 200 de metri şi izolat sub 50 de metri, valabile până la ora 9.00.
 
Pe autostrada A1 Râmnicu Vâlcea - Deva, traficul rutier se desfăşoară în condiţii de ceaţă densă.  Între kilomerii 290 şi 370 vizibilitatea scade, pe alocuri, sub 50 de metri.
 
Pe autostrada A3 Turda - Gilău, traficul rutier se desfăşoară în condiţii de ceaţă, vizibilitatea fiind, sub 100 de metri şi izolat sub 50 de metri. În aceleaşi condiţii se circulă şi pe autostăzile A1 Bucuresti – Piteşti şi A2 Bucureşti – Constanţa.
 
În judeţul Teleorman, mai afectat de ceaţă este DN6(E70), vizibilitatea este scăzută sub 100 de metri şi izolat, sub 50 de metri.
 
În judeţul Călăraşi ceaţa a redus vizibilitatea sub 100 de metri, pe DN31 Călăraşi- Olteniţa.
 
În județul Arad, pe DN7 Pecica – Nădlac, există porțiuni unde vizibilitatea este redusă sub 50 de metri.
 
În judeţul Ialomiţa ceaţa reduce vizibilitatea pe numeroase artere rutiere însă cel mai greu se circulă pe DN 2 Urziceni – Bucureşti şi pe DN3 Lehliu- Fundulea –Bucureşti, deoarece vizibilitatea este sub 50 de metri.
 
În judeţul Vaslui pe DN24B Huşi- Albiţa ceaţa a redus vizibilitatea sub 100 de metri şi izolat sub 50 de metri.
 
Pentru a nu fi implicaţi în evenimente rutiere nedorite, Centrul Infotrafic din Inspectoratul General al Poliției Române sfătuieşte conducătorii auto care circulă pe drumurile din judeţele afectate de ceaţă, să manifeste prudenţă sporită la volan, să evite depăşirile, să păstreze distanţa în mers şi să folosească luminile de întâlnire (iar dacă este cazul, şi pe cele de ceaţă).
 

Ti-a placut articolul?

Comentarii