Fondul Documentar Dobrogea de ieri și de azi
BIBLIOTECA VIRTUALĂ
Ziua Constanta
08:22 19 04 2024 Citeste un ziar liber! Deschide BIBLIOTECA VIRTUALĂ

Pe A2 Constanța-București se circulă greu din cauza numărului mare de mașini, însă traficul nu este blocat!

ro

03 Jul, 2016 22:53 2821 Marime text
În această după-amiază, pe la kilometrul 150 a avut loc un accident rutier în care au fost implicate șase autovehicule. O vreme, traficul a fost blocat, iar coada de mașini s-a întins pe zeci de kilometri.

Forțe de Poliție Rutieră din Cernavodă au fost implicate pentru decongestionarea traficului. Traficul spre București, de exemplu, a fost deviat pe DJ care duce la DN2 A spre Hârșova. Și la această oră, deși au trecut două ore jumătate de la accident, încă se circulă foarte greu în zona localității Cernavodă.

Drept urmare, polițiștii rutieri recomandă turiștilor care părăsesc sudul litoralului să folosească și rutele alternative.
 
Polițiștii rutieri recomandă utilizarea Drumului Național 39A, de la ieșirea din localitatea Eforie Nord către Autostrada Soarelui, prin zona porților de acces 10 și 10 bis ale Portului Constanța și podul rutier nou, din zona ecluzei canalului.
 
Ruta ocolitoare este semnalizată cu indicatoare de orientare către autostradă, distanța până la intrarea pe aceasta fiind mai mare doar cu 500 de metri.

Oamenii legii spun că există trafic însemnat înspre și dinspre litoral, iar fluența mașinilor este foarte mare. Polițiștii rutieri le recomandă răbdare și atenție în conducere șoferilor.

De asemenea, traficul este intens pe sensul către litoral al autostrăzii A2 București – Constanța, însă prin staţia de taxare de le Feteşti, de pe A2 Bucureşti - Constanţa, se trece fără probleme foarte mari de fluenţă. Șeful Poliției A2 a confirmat că traficul se desfășoară relativ bine, nemaifiind blocat. 
 
Prin stația de taxare se poate trece liber, cu obligativitatea ca plata peajului să se facă înainte sau ulterior trecerii, până a doua zi, la ora 24, la oricare dintre staţiile autorizate de distribuire a carburanţilor de pe autostradă sau prin SMS, de pe telefonul mobil, la numărul 7577.
 
Centrul Infotrafic din Inspectoratul General al Poliţiei Române informează că la această oră nu sunt semnalate autostrăzi sau drumuri naționale cu circulația oprită din cauza vreunui eveniment rutier sau a vremii nefavorabile.
 
În ceea ce privește fluența traficului, însă, precizăm că pe sensul către Capitală al autostrăzii A2 București – Constanța, circulația se desfășoară în continuare dificil între kilometrii 164 și 151 (Cernavodă – Fetești). Situația s-a creat din cauza numărului mare de mașini, însă mai ales din pricina unui accident rutier în care au fost implicate un autocar și 5 autoturisme în jurul orei 20.00. Conducătorii auto sunt sfătuiți să manifeste disciplină în trafic și să respecte indicațiile polițiștilor rutieri prezenți la fața locului. De asemenea, pentru a evita aglomerația, automobiliștii care doresc să se deplaseze dinspre litoral spre București pot utiliza trasee alternative.
 
 
Urmareste-ne pe Google News
Urmareste-ne pe Grupul de Whatsapp

Ti-a placut articolul?

Comentarii