Fondul Documentar Dobrogea de ieri și de azi
BIBLIOTECA VIRTUALĂ
Ziua Constanta
10:17 23 04 2024 Citeste un ziar liber! Deschide BIBLIOTECA VIRTUALĂ

PDL cere revocarea HCL privind preluarea unui pachet de 13% din acţiunile Portului „Portul Constanţa nu este locul de joacă al PSD“

ro

10 Apr, 2014 13:32 1613 Marime text
Gigi Chiru, preşedintele PDL Constanţa, a depus astăzi o plângere prin care cere revocarea Hotărârii Consiliului Local al municipiului Constanţa din 03 aprilie 2014, prin care s-a aprobat acordul de transmitere cu titlu gratuit a unui pachet suplimentar de acţiuni deţinute de stat la Compania Naţională Administraţia Porturilor Maritime SA Constanţa reprezentând minim 13% din capitalul social către Consiliul Local al municipiului Constanţa.
„Majoritatea PSD din Consiliul Local uită că se impunea o dezbatere publică care sa reflecte opinia cetăţenilor. Majoritatea PSD nu a respectat prevederile legii 52/2003 privind transparenţa decizională în administraţia publică în sensul că, dată fiind importanţa hotărârii propuse spre adoptare şi impactul pe care îl are preluarea de către  Consiliului Local a unui pachet suplimentar de minim 13% din  acţiunile deţinute de stat la Compania Naţională Administraţia Porturilor Maritime SA Constanţa, se impunea organizarea unei dezbateri publice care să reflecte opinia majoritară a locuitorilor”, a declarat senatorul Chiru.
Potrivit unui comunicat de presă, democrat liberalii consideră că „nu  s-a efectuat o informare publică a proiectului încât să fie de necontestat transparenţa procesului decizional şi lipsa oricăror interese de altă natură decât acelea ale comunităţii locale“. Totodată, „maniera de convocare a consilierilor locali, precum şi modul de întrunire a şedinţei «de îndată», exced cadrul legal, reglementat de legea administraţiei publice locale, prevăzute în Legea nr.215/2001 art.39 alin.(4): „În caz de forţă majoră şi de maximă urgenţă pentru rezolvarea intereselor locuitorilor comunei, oraşului sau municipiului sau în alte situaţii stabilite de regulamentul de organizare şi funcţionare a consiliului local, convocarea consiliului local se poate face de îndată”, se menţionează în comunicat.
Având în vedere aceste aspecte, PDL Constanţa solicită revocarea Hotărârii Consiliului Local al Municipiului Constanţa din 03.04.2014, prin care s-a aprobat acordul de transmitere cu titlu gratuit a unui pachet suplimentar de acţiuni deţinute de stat la Compania Naţională Administraţia Porturilor Maritime SA Constanţa reprezentând minim 13% din capitalul social către Consiliul Local al municipiului Constanţa.
„Declaraţiile primarului Radu Mazăre privind organizarea unei dezbateri publice pe această temă sunt tardive şi nu fac decât să arate că administraţia publică locală îşi recunoaşte greşeala. PSD s-a obişnuit să ia decizii în numele constănţenilor fără a le cere şi acestora părerea. Portul este al Constanţei şi al României, este un obiectiv strategic şi de importanţă naţională, nu este locul de joacă al PSD. Constănţenii trebuie să ştie ce înseamnă preluarea acestor acţiuni, ce ar presupune ca Primăria Constanţa să administreze Portul. Aceste decizii nu pot fi luate în numele locuitorilor Constanţei, dar fără ştirea lor”, au declarat consilierii locali PDL Sorina Tuşa, Iustin Fabian Roman şi Stelian Gima.
Urmareste-ne pe Google News
Urmareste-ne pe Grupul de Whatsapp

Ti-a placut articolul?

Comentarii