Fondul Documentar Dobrogea de ieri și de azi
BIBLIOTECA VIRTUALĂ
Ziua Constanta
12:20 28 03 2024 Citeste un ziar liber! Deschide BIBLIOTECA VIRTUALĂ

Atenţie la... neatenţie! Păziţi-vă lucrurile la plajă! Hoţii nici vara nu dorm

ro

09 Aug, 2015 11:05 2604 Marime text
 
Jandarmii constănţeni  au surprins, sâmbătă şi duminică, în Vama Veche şase suspecţi care au sustras de pe plajă mai multe bunuri. Primii au fost sâmbătă, pe la ora 04.00. Un echipaj de jandarmerie din cadrul Grupării Mobile Constanţa care se afla în misiune de asigurare a ordinii şi siguranţei publice în staţiunea Vama Veche, în zona plajei „La Stuf”, a surprins doi tineri care i-ar fi sustras unei persoane care dormea pe plajă, un rucsac. Cei doi au fost somaţi, au fugit, însă au fost prinşi după aproximativ 50 de metri. În rucsac persoana păgubită avea îmbrăcămintea cu care a venit să-şi petreacă sfârşitul de săptămână la mare. Jandarmii i-au dus pe cei doi suspecţi la sediul Poliţiei Vama Veche pentru continuarea cercetărilor.
        Şi în această dimineaţă, în jurul orei 04.30, un echipaj de jandarmerie din cadrul Grupării Mobile Constanţa care se afla în misiune în staţiunea Vama Veche, în apropierea unui hotel, pe plajă, a observat un grup de patru persoane care „se plimbau” şi urmăreau două persoane care dormeau în şezlonguri. Trei s-au pus în faţa şezlongurilor, în timp ce al patrulea a sustras o geantă şi s-a îndepărtat. A fost somat, s-a oprit şi i s-a făcut controlul corporal sumar şi al bunurilor pe care le deţinea. Asupra acestuia jandarmii au găsit poşeta în care era o sumă de bani şi un card bancar.  Persoanele păgubite au intrat în posesia bunurilor, iar cei patru au fost conduşi şi predaţi la sediul Poliţiei Vama Veche pentru continuarea cercetărilor.
       Jandarmii constănţeni recomandă turiştilor să nu lase nesupravegheate pe plajă bagajele sau lucrurile de valoare (genţi, telefoane mobile, camere de fotografiat/filmat).  De asemenea, păstraţi mereu în raza vizuală, pentru supraveghere, locul în care aţi lăsat bunurile personale şi  încercaţi să lăsaţi întotdeauna o persoană de încredere la locul respectiv.

Şi poliţiştii au avut de furcă cu hoţii

La data de 07.08.2015. ora 11.15, în urma unei sesizări, patrula mixtă de siguranţă publică formată dintr-un poliţist din cadrul Biroului de Poliţie pentru Staţiunea Mamaia şi un lucrător GMJ s-a deplasat operativ pe plajă, în zona centrală a staţiunii, preluând un tânăr care sustrăsese o geantă de damă de pe un cearşaf. Acesta a fost prins de către angajatul unei terase.
Cel în cauză a fost identificat ca fiind  J. N., de 16 ani, din comuna Traian, judeţ Brăila. În cauză s-a întocmit dosar penal pentru săvârşirea infracţiunii de furt.
 
La data de 08.08.08.2015, ora 02.30 patrula mixtă de siguranţă publică formată dintr-un poliţist din cadrul Biroului de Poliţie pentru Staţiunea Mamaia şi un lucrător GMJ a depistat în zona Complex Perla pe I.A.C., de 14 ani, din comuna Dumbrăveni, judeţ Constanţa, care la vederea oamenilor legii a devenit agitat aruncând pe sol un obiect ascuţit. Din primele cercetări s-a stabilit că este vorba de un briceag cu mâner din plastic, iar în zonă au fost identificate două autoturisme ale căror sisteme de asigurare fuseseră forţate.
Extinzând cercetările s-a stabilit că acesta a sustras suma de 35 lei dintr-un alt autoturism, parcat în zonă, prin acelaşi mod de operare.
În cauză se efectuează cercetări  pentru sâvârşirea infracţiunii de furt calificat.
 
Poliţiştii din staţiunea Mamaia îl cercetează în stare de libertate pe M. Adrian, de 50 ani, din Bucureşti, care la data de 06.08.2015, a sustras o borsetă din Complex Azur, care conţinea un telefon mobil şi un portofel cu suma de 110 lei, prejudiciul fiind recuperat integral.
 
În noaptea de 07/08.08.2015, poliţiştii Secţiei 2 l-au prins în flagrant pe I.S., de 16 ani, din Constanţa, care cu un briceag a forţat butucul portierei stânga-faţă al unui autoturism parcat pe aleea Căprioarei, cu intenţia de a sustrage bunuri din interior.
 
Poliţiştii din Năvodari îl cercetează în stare de libertate pe B. Răzvan, de 29 ani, care în seara zilei de 07.08.2015 a sustras un telefon mobil şi un portofel din din apartamentul unei cunoştinţe, la care acesta a fost în vizită, prejudiciul de 500 lei fiind recuperat.
 
La data de 08.08.2015, poliţiştii din Agigea i-au depistat a fost depistat în trafic pe C. V., de 69 ani, din localitate, având anulat dreptul de a conduce autovehicule pe drumurile publice şi pe S. I. E., de 27 ani, din Constanţa, care conducea un moped fără  a poseda permis de condicere.
 
Urmareste-ne pe Google News
Urmareste-ne pe Grupul de Whatsapp

Ti-a placut articolul?

Comentarii