Fondul Documentar Dobrogea de ieri și de azi
BIBLIOTECA VIRTUALĂ
Ziua Constanta
15:57 28 03 2024 Citeste un ziar liber! Deschide BIBLIOTECA VIRTUALĂ

Paul de România şi lista sa de revendicări. Ce legătură are cu Constanţa

ro

10 Dec, 2015 17:40 1581 Marime text
 
Prinţul Paul de România a deschis în instanţa zeci de procese, deoarece vrea să îi fie recunoscute drepturile de proprietate, dar şi să îi fie retrocedate zeci de case şi hectare de teren din averea familiei regale. Însă reprezentanţii Casei Regale nu sunt de acord cu aceste pretenţii.
 
Averea Casei Regale a României cuprinde 16.000 de hectare de terenuri agricole situate lângă Bucureşti, pe Valea Prahovei sau în Bărăgan, dar şi aproape 140.000 de hectare de pădure pe Valea Prahovei, în Bucovina, Banat şi Oltenia, potrivit stirileprotv.ro. Pe lista se află şi 12 domenii precum Castelul Peleş, Palatele Cotroceni şi Snagov, dar şi peste 100 de vile, în oraşe şi sate, două biserici, 15 cabane şi case de vânătoare.
 
În multe dintre proprietăţi, Paul de România ar fi cedat drepturile litigioase firmei Reciplia, deţinută de Remus Truică. În acest context, se vorbeşte de sute de hectare de teren în Bucureşti. Interesant este că apar terenuri, bălţi şi în Năvodari, judeţul Constanţa. Se discută şi despre viile Cotnari şi Murflatar.
 
Una dintre revendicările făcute de Prinţ au ajuns acum un an în atenţia DNA Braşov. Este vorba despre 30.000 de hectare de pădure în zona oraşului Broşteni, din judeţul Suceava, pe care Paul de România le-ar fi revendicat fără drept, conform sursei citate.
 
Sursa foto: b1.ro
Urmareste-ne pe Google News
Urmareste-ne pe Grupul de Whatsapp

Ti-a placut articolul?

Comentarii