Fondul Documentar Dobrogea de ieri și de azi
BIBLIOTECA VIRTUALĂ
Ziua Constanta
06:34 19 04 2024 Citeste un ziar liber! Deschide BIBLIOTECA VIRTUALĂ

Patrulele americane în Marea Neagră, o sursă de îngrijorare

ro

28 Mar, 2017 17:27 4070 Marime text
Astăzi, 28 martie, Ministerul Apărării al Rusiei a transmis că implementarea - la nivel global - a sistemului antirachetă al SUA reprezintă o amenințare la adresa securității mondiale, care, în opinia sa, a fost conceput pentru a descuraja Rusia și China, relatează Reuters, citat de Agerpres.
 
„Sistemul antirachetă reprezintă un simbol pentru dezvoltarea potențialului de rachete în lume, provocând astfel o nouă cursă a înarmărilor”, a spus reprezentantul Statului Major al armatei ruse.
 
Activarea elementelor antirachetă în Alaska, România și Polonia mărește capacitatea acestora de a intercepta rachete rusești, a spus generalul rus citat de RIA Novosti, potrivit publicației Vzgliad.
 
De asemenea, Statul Major al armatei ruse a avertizat că navele americane ce patrulează în Marea Neagră reprezintă o amenințare potențială la adresa securității Federației Ruse, întrucât nu este clar ce fel de rachete au acestea la bord.
 
Nava de luptă americană USS Carter Hall a intrat pe 17 martie în Marea Neagră cu pușcași marini la bord în scopul unor exerciții, a relatat canalul de televiziune al armatei ruse Zvezda. Acesta mai informează că principala fază a manevrelor va avea loc în zona de coastă a Constanței.



Sursa foto (cu rol ilustrativ): ZIUA de Constanţa
Urmareste-ne pe Google News
Urmareste-ne pe Grupul de Whatsapp

Ti-a placut articolul?

Comentarii