Fondul Documentar Dobrogea de ieri și de azi
BIBLIOTECA VIRTUALĂ
Ziua Constanta
16:44 19 04 2024 Citeste un ziar liber! Deschide BIBLIOTECA VIRTUALĂ

Patru veterani de război, avansaţi în grad

ro

05 May, 2015 13:28 1533 Marime text
 
Astăzi, la sediul Ministerului Afacerilor Interne, în prezenţa viceprim-ministrului pentru securitate națională, ministrul Afacerilor Interne, Gabriel Oprea, a avut loc o ceremonie prilejuită de avansarea în gradul de general de brigadă a patru veterani de război din MAI.

La propunerea vicepremierului Gabriel Oprea, au fost avansaţi, prin decret prezidenţial, la gradul de general de brigadă – cu o stea în retragere, colonei în retragere: Gheorghe Ion, Ilie Marin, Gheorghe Paraschiv şi Gheorghe Crudu.
 
Cu această ocazie, vicepremierul Gabriel Oprea a precizat că veteranii de război se vor bucura mereu de aprecierea şi de sprijinul conducerii Ministerului Afacerilor Interne.
 
„Vă mulțumesc, domnilor generali, pentru că ne-ați făcut onoarea de a fi astăzi alături de noi, la Ministerul Afacerilor Interne, unde veți avea întotdeauna deschisă ușa ministrului de interne, indiferent cum se numeşte acesta. Am dorit ca acest moment cu o simbolistică deosebită pentru toţi să aibă loc, în prezența miniştrilor de interne pe care i-a avut România după Revoluția din 1989”, a declarat Oprea.
 
Totodată, Gabriel Oprea şi-a exprimat convingerea că toţi cei care au apărat integritatea şi independenţa naţională cu patriotism, curaj şi devotament vor fi un exemplu pentru fiecare român.
 
„Domnilor generali, ne dorim ca dincolo de experiența pe care fiecare dintre noi am acumulat-o în exercitarea funcţiei de ministru de interne sau alte funcţii deţinute ulterior, să fim inspiraţi de exemplul dumneavoastră”, a mai adăugat vicepremierul.
 
În cadrul ceremoniei, vicepremierul a amintit de eforturile pe care, cu susţinerea Guvernului României şi a factorilor politici le-a făcut pentru îmbunătăţirea vieţii militarilor şi veteranilor de război, inclusiv prin modificarea legii pensiilor şi a legii veteranilor de război.
 
Cei patru veterani de război avansaţi la gradul de general de brigadă cu o stea în retragere au fost încadraţi în Ministerul Afacerilor Interne după terminarea războiului, trei dintre ei desfăşurându-şi activitatea ca ofiţeri de poliţie judiciară iar cel de-al patrulea fiind încadrat ca jandarm.
Urmareste-ne pe Google News
Urmareste-ne pe Grupul de Whatsapp

Ti-a placut articolul?

Comentarii