Fondul Documentar Dobrogea de ieri și de azi
BIBLIOTECA VIRTUALĂ
Ziua Constanta
20:45 24 04 2024 Citeste un ziar liber! Deschide BIBLIOTECA VIRTUALĂ

Patru soldați uciși de separatiști

ro

25 Sep, 2015 23:59 1350 Marime text
 
Armata azeră a ucis astăzi patru soldați armeni în regiunea separatistă Nagorno-Karabah, au declarat autoritățile acestei enclave, situată în Caucazul de Sud și disputată între Erevan și Baku, relatează AFP.
 
„Artileria azeră a bombardat pozițiile armatei pe linia de front din sectorul nord-est”, a anunțat într-un comunicat Ministerul Apărării al teritoriului separatist.
 
„Patru soldați au fost uciși și mulți alții răniți”, potrivit documentului.
 
Armenia și Azerbaidjanul, două foste republici sovietice din Caucazul de Sud, sunt în conflict de la sfârșitul anilor 1980 din cauza enclavei Nagorno-Karabah.
 
Parte a Azerbaidjanului în perioada sovietică, Nagorno-Karabah — o regiune separatistă cu o populație majoritar armeană — a reprezentat miza unui război soldat cu 30.000 de morți și sute de mii de refugiați în perioada 1988-1994, potrivit agerpres.ro.
 
Violențele au fost tot mai dese în ultimele luni în această zonă, Armenia și Azerbaidjanul acuzându-se reciproc de lansarea unor atacuri în care anul trecut s-au înregistrat mai multe zeci de morți.
 
Potrivit unor oficiali de la Erevan, trei femei au fost ucise ieri în urma unor tiruri de mortiere lansate de forțele azere asupra teritoriului armean.



Sursa foto: m.ziare.com
Urmareste-ne pe Google News
Urmareste-ne pe Grupul de Whatsapp

Ti-a placut articolul?

Comentarii